Франція отримає новий уряд до неділі - прем'єр Барньє
Франція отримає новий уряд до неділі - прем'єр Барньє

Франція отримає новий уряд до неділі - прем'єр Барньє

Офіс прем’єр-міністра Франції Мішеля Барньє повідомив, що остаточний склад уряду буде сформовано до неділі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BFMTV.

Напередодні ввечері після двох тижнів переговорів та пошуку кандидатів, глава уряду показав попередній список із тридцяти восьми міністрів президенту Франції Еммануелю Макрону в Єлисейському палаці.

«Уряд Мішеля Барньє буде представлений до неділі після проведення звичайних етичних перевірок", - оголосила пресслужба прем’єр-міністра Франції після його зустрічі з президентом. 

Згідно з заявою, дискусія з Еммануелем Макроном була конструктивною, а новий уряд "дотримується балансу".

Барньє представив список з 38 міністрів, у тому числі 16 повноправних (у Франції міністри мають ранги - державні міністри, повноправні міністри, міністри-делегати та державні секретарі - ред.)

У списку сім макроністів, троє республіканців, двоє - від "Демократичного фронту", один - від "Горизонтів" і один - від центристської партії UDІ.

За інформацією журналістів, декілька міністрів в новому уряді можуть залишитись на своїх посадах. Серед них Себастьян Лекорню, відповідальний за Збройні сили.

На посаду міністра закордонних справ обговорюється ім’я нинішнього міністра-делегата з питань Європи Жан-Ноеля Барро. 

Вже відомо, що Жеральд Дармамен не залишиться міністром внутрішніх справ. На цю провідну посаду прем'єр-міністр запропонував кандидатуру Бруно Рітейло, голови групи "Республіканці".

У цьому поки що неофіційному переліку переважають представники правих політичних сил, однак бракує кандидатів від лівих, чий блок переміг на останніх виборах. Раніше один з його учасників – Соціалістична партія – заявляла, що голосуватиме за вотум недовіри цьому складу уряду в Національній асамблеї. 

Як повідомляв Укрінформ, французи переважно задоволені призначенням Мішеля Барньє на посаду прем’єр-міністрапісля майже двох місяців очікування після дострокових парламентських виборів.

Так, згідно з опитуванням, 52% французів заявили, що задоволені призначенням колишнього єврокомісара на посаду глави уряду.

Фото: Service photographique de Matignon

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader
loader