Chevrolet готує ексклюзивний варіант культового Corvette
Chevrolet готує ексклюзивний варіант культового Corvette

Chevrolet готує ексклюзивний варіант культового Corvette

До об’єктивів фотошпигунів потрапила нова ексклюзивна версія легендарного американського Chevrolet Corvette. Модель Zora, неофіційно названа на честь батька Corvette Захарія Аркус-Дунтова, отримає найпотужніший в історії моделі силовий агрегат.

Судячи з нових шпигунських фотографій Corvette “Zora”, інженери Chevrolet вирушили на знамениту німецьку перегонову трасу “Нюрбургрінг“, щоб провести екстремальні випробування свого нового дітища. Очікується, що в порівнянні з нещодавно представленим варіантом ZR1, версія “Zora” буде ще потужнішою та динамічнішою.

Chevrolet готує ексклюзивний варіант культового Corvette - Фото 1

Попри глибокий камуфляж, на фото добре видно, що новинка успадкувала від ZR1 величезне заднє антикрило, розширені колісні арки, бічні повітрозабірники для охолодження задніх гальм, передній спліттер та чотиритрубну вихлопну систему.

Chevrolet готує ексклюзивний варіант культового Corvette - Фото 2

За попередніми даними, повнопривідне купе “Zora” отримає у своє розпорядження гібридний силовий агрегат Corvette E-Ray. Він складається з розташованого спереду 160-сильного електромотора, який приводить в дію передні колеса, акумуляторної батареї місткістю 1,1 кВт-год, 8-ступеневої роботизованої КП з двома зчепленнями та встановленого ззаду 5,5-літрового V8 з подвійним турбонаддувом та плоским коліном валом від ZR1, який видає 794 кВт/1080 к.с. Таким чином, сумарну потужність новинки очікується на рівні 1200 к.с., що дозволить скоротити динаміку розгону 0-100 км/год до 2 с. Презентацію новинки очікується влітку наступного року на фестивалі в Каліфорнії.

Chevrolet готує ексклюзивний варіант культового Corvette - Фото 3

Раніше “Автоцентр” розповідав, що техаські тюнери з ательє Hennessey Performance планують запропонувати свій варіант Chevrolet Corvette потужністю 1200 к.с.

Джерело матеріала
loader
loader