Бої в Курській області: військовий експерт пояснив, яка зараз мета в ЗСУ
Бої в Курській області: військовий експерт пояснив, яка зараз мета в ЗСУ

Бої в Курській області: військовий експерт пояснив, яка зараз мета в ЗСУ

Армія рф дуже велика, але вона дуже повільно розгортається та ухвалює якісь рішення, і на початку операції ЗСУ в Курській області це зіграло нам на руку.

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський в інтерв'ю Світлані Орловській.

"Противник, поки усвідомив, що відбулося, поки задіяв якісь управлінські кроки, поки ці кроки почали втілюватися в життя, такий важливий ресурс в нашій війні як час вони витратили.

Тобто на сьогоднішній день наша задача – наносити максимальне ураження противнику, здійснюючи заходи статичної або мобільної оборони, можливо навіть маневр відходу, тому що це не наша територія, але за умов нанесення максимально великої шкоди противнику", – заявив Сергій Грабський.

Військовий експерт наголосив, що найголовніша задача будь-якої оборонної операції – це знищення бойового потенціалу противника або, інакше кажучи, сточування сил противника.

"Отже, не треба робити трагедії, якщо ми будемо відходити з Курської області, тому що ми свою задачу вже виконали. Противник боїться, противник зосереджує на інших напрямках сили, які не можуть бути задіяні в активних бойових діях, а це ресурси, це витрати.

Тому бої там можуть носити різний різний вид і і мати різний характер, але я би дуже просив не робити якоїсь трагедії, якщо ми будемо, виконуючи свої завдання, наносячи удари противнику, виходити", – додав Сергій Грабський.

Останні новини України:

Контрнаступ рф у Курській області: військовий розповів, як змінилася ситуація.

На прикладі Авдіївки та Бахмута: військовий експерт пояснив, що означатиме втрата Покровська.

Загроза наступу на Дніпропетровщину: експерт розповів, чого чекати в разі захоплення Покровська.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader