У столиці Малі понад 70 людей загинули внаслідок атак джихадистів
У столиці Малі понад 70 людей загинули внаслідок атак джихадистів

У столиці Малі понад 70 людей загинули внаслідок атак джихадистів

У столиці Мал Бамако внаслідок нападів джихадистів на школу жандармерії та військовий аеропорт загинули понад 70 осіб, переважно студентів-жандармів, ще понад 200 зазнали поранень. Це стало однією з найбільших атак на співробітників сил безпеки за останні роки.

Відповідальність за напад узяла Група підтримки ісламу і мусульман (GSIM), передає Укрінформ із посиланням на Le Figaro.

«В офіційному конфіденційному документі, що пройшов перевірку, повідомляється про близько сотні загиблих і поіменно згадується 81 жертва», - вдалося дізнатись місцевим журналістам.

Утім військова влада досі утримується від оприлюднення точної кількості жертв цієї масштабної операції, обмежившись визнанням лише кількох.

Водночас Група підтримки ісламу і мусульман повідомила через свої канали зв'язку, що кілька десятків її бійців убили і поранили сотні людей, в тому числі членів російського угруповання "Вагнер", союзника військового режиму в Бамако.

Напади сталися наступного дня після першої річниці Альянсу держав Сахелю, який об'єднує Малі, Буркіна-Фасо і Нігер - три країни, якими зараз керують військові. Усі вони прийшли до влади після путчів, які розірвали їхній союз із колишньою колоніальною метрополією - Францією. Із цих країн Сахелю також виведені французькі та американські війська, які боролися проти джихадистів. Натомість держави поглиблюють військову та політичну співпрацю із Росією.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Малі вирішив розірвати дипломатичні відносини з Україною через роль ГУР у знищенні найманців “Вагнера”. Про це пише CNN із посиланням на телевізійне звернення речника уряду Малі полковника Абдулає Майги.

Джерело матеріала
loader
loader