/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdaefb2066e4d65edf411125639dcfd8e.jpg)
Тірамісу, але не тірамісу: найніжніший повітряний торт, що легко готується
Тірамісу – один з найпопулярніших десертів у світі. Цей десерт полюбляють за його легкість та ніжність, а ще за чудовий шоколадний післясмак.
Крім оригінального рецепту тірамісу, також існує досить багато його інтерпретацій, завдяки яким кожна господиня може вибрати для себе той, що найлегше готувати та найбільше смакуватиме. Одним з таких рецептів в Instagram поділилась фудблогерка з ніком vilich_food_blog.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd53a9fa7972e6bb083568523c90f923f.png)
Інгредієнти на один корж (для приготування тірамісу за цим рецептом знадобиться два коржі)
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 100 гр
- Борошно – 110 гр
- Розпушувач – 2 гр
Інгредієнти для крему
- Вершковий сир – 650 гр
- Вершки не менше 33% - 300 мл
- Цукрова пудра – 100 гр
Інгредієнти крему для вирівнювання
- Вершковий сир – 500 гр
- Вершки жирністю не менше 33% – 50 мл
- Цукрова пудра – 50 гр
Спосіб приготування
1. Яйця кімнатної температури збивати з цукром протягом 7 хвилин, або до утворення пишної світлої маси.
2. В один прийом додати просіяне борошно з розпушувачем.
3. Вимішувати тісто лопаткою в одному напрямку допоки борошно повністю не розійдеться.
4. Застелити пергаментом деку та перекласти на неї тісто, розрівнюючи по площині.
5. Випікати протягом 12 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
6. Холодні кожні потрібно розділити на три рівні смуги по 9 см завширшки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F706767e1df477beda2fe0f6da52ebe32.png)
7. Кожну зі смужок пропитати сильно солодкою завареною кавою.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdc64c5ded960af36ca5dfcc78ca11b00.png)
8. Переходимо до приготування крему. Холодні вершки збити з цукровою пудрою до легких піків.
9. Додати охолоджений сир та збивати до отримання однорідної консистенції.
10. На кожну смугу коржа нанести та розрівняти по площині.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Feebdc37f1ad4f1a24fa660f175725801.png)
11. Для приготування розрівнювального крему достатньо просто збивати всі ігредієнти протягом 2-3 хвилин.
12. Збираємо торт так, як показано на фото.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fffcbeb24a44ba235b4f3f0c07ac980c6.png)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fff83822e643556c01e71619212289569.png)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe81084b9a8cf717f24d1c549a609587e.png)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb4ffcec595f824291caec54444ed89fc.png)
Також на OBOZ.UA є і інші цікаві рецепти:
- Запіканка з фаршу
- Рожеві млинці
- Торт "Медовик"

