Шварценеггер отримає ступінь Почесного доктора за боротьбу зі змінами клімату
Шварценеггер отримає ступінь Почесного доктора за боротьбу зі змінами клімату

Шварценеггер отримає ступінь Почесного доктора за боротьбу зі змінами клімату

Шварценеггер отримає ступінь Почесного доктора за боротьбу зі змінами клімату

Соцмережі відгукнулися мемом: десь плаче Грета Тунберг

Арнольд Шварценеггер - легендарний кіноактор, який не втратив популярності впродовж усього життя, бодібілдер та ексгубернатор штату Каліфорнія, що залишив про себе добру пам'ять, приїде в столицю Німеччини, як повідомляє DW, щоб особисто прийняти почесний ступінь Honoris Causa в приватному берлінському університеті Hertie School - навчальному закладі, що ось уже 20 років готує спеціалістів із суспільної політики, зокрема й для роботи на державних посадах та в бізнесі.

77-річний Шварценеггер, стане почесним доктором за свої заслуги у захисті довкілля та збереженні екологічної рівноваги.

Як заявила глава університету Корнелія Волл, почесний титул, що присуджується, - це визнання передової діяльності Шварценеггера, який ставив на перше місце політичну участь в екозахисті та науково обґрунтовані рішення, незалежні від партійних установок.

«Його прихильність охороні природи, зв'язок із громадянським суспільством і його новаторська політика дуже впливають на глобальну дискусію про зміну клімату й донині», - зазначила Волл.

Подія буде значущою не тільки для Берліна, а й для всієї Німеччини. Церемонію вручення почесного ступеня Шварценеггеру відвідає - і навіть виступить там із промовою - віце-канцлер ФРН, міністр економіки та захисту клімату, а також співголова партії «зелених» Роберт Хабек. Hertie School - англомовний заклад, але, звісно ж, дуже цікаво, чи скаже екс-губернатор Каліфорнії, який народився в Австрії, що-небудь німецькою?

Шварценеггер набув особливої популярності не тільки як актор і політик, а й своєю ангажованістю в боротьбі проти зміни клімату. Серед іншого, він заснував міжнародну організацію Schwarzenegger Climate Initiative, яка підтримує екопроєкти по всьому світу.

Звання почесного доктора присвоюють у багатьох наукових установах світу, і не тільки за досягнення в тій чи іншій сфері діяльності, а й за меценатство, внесок у громадське життя - за все, що може мати значущість для суспільства і навіть усього людства.

Honoris causa - «заради поштта», скорочено h. c.) - ступінь доктора наук або доктора філософії/доктора мистецтв/доктора педагогіки/доктора богослов'я/доктора музики (залежно від системи вчених ступенів), що присвоюється без захисту дисертації.

В Україні багато відомих людей удостоєні цього почесного звання за досягнення в різних галузях науки і суспільного життя, зокрема, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Джерело матеріала
loader