/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdba2947f675b0b9f355c095ae07caa61.jpg)
Картопляно-сирні галушки: як приготувати тісто, щоб не злипалися
Галушки – це традиційна українська основна страва, що закохала в себе не один мільйон людей. Спробувавши лише раз, у вас виникне бажання робити це знову і знову.
А для того, щоб постійно насолоджуватись цією стравою, її слід вміти правильно готувати. Для цього на допомогу прийде рецепт картопляно-сирних галушок від фудблогерки з ніком cook_julija_simonchuk, який вона представила в Instagram.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd3a4cd4c9dbcdcf9041a79a83e5b76f0.png)
Інгредієнти
- Картопля – 800 гр
- Кисломолочний сир – 450-500 гр
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 250 гр
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Сало\бочок – для засмажки
- Зелена цибуля – для подачі
Спосіб приготування
1. Картоплю відварити в мундирі, очистити і потерти на мілку тертку.
2. Додати сир, яйця, сіль, перець. Перемішати тісто до однорідності.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3056ec2e33c6ab4e898daf64b35e9525.png)
3. Поступово додаємо просіяне борошно. Вимішуємо.
4. Відриваємо шмат тіста, формуємо ковбаску.
5. Розрізаємо ковбаску на шматки і формуємо з них кульки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fce341da5dbeeb1ee337764bcff5e2916.png)
6. Робимо заглиблення пальцем та відправляємо у підсолений окріп варитись протягом 1-2 хвилин.
7. Додаємо вершкове масло, присипаємо шкварками та зеленою цибулею.
На OBOZ.UA є й інші рецепти галушок:
- Галушки на пару
- Галушки по-шведськи
- Галушки по-німецьки

