/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa98a0c70fda7898fbef6122676fb633a.jpg)
Бланманже: що це та як приготувати незвичний сметанник
Бланманже з французької мови перекладається як "біла їжа". По своїй суті це непрозоре желе, що виготовлене з молока, желатину та цукру. Дуже легка у приготуванні страва, улюблена мільйонами людей ще з раннього дитинства.
Тому в Instagram фудблогер з ніком mil_alexx нагадав читачам рецепт цього десерту. Блогер також зазначив, що в дитинстві саме бламанже був його улюбленим десертом.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6c31eec4a1f7501b63ffd0a5ae2c56c9.png)
Інгредієнти для білого шару
- Желатин – 15 гр +150 гр води
- Сметана – 350 гр
- Цукор – 80 гр
- Ванільний цукор – 10 гр + 50 мл води
Інгредієнти для шоколадного шару
- Желатин – 15 гр + 150 гр води
- Сметана – 350 гр
- Цукор – 80 гр
- Ванільний цукор – 10 гр + 50 мл води
- Шоколад – 100 гр
Спосіб приготування
1. Желатин залити водою та залишити для набухання.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7cabe1bbc6a28fa788fb94dbbef4c85c.png)
2. Цукор, ванільний цукор та 50 мл води всипати до каструлі поставити на вогонь та вимкнути його щойно з’являться перші бульбашки.
3. Желатин перелити до цукрової маси та ретельно перемішати, додати сметану.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F73191df691be84005317ddfab8af39c3.png)
4. Перелити у зручну форму та відправити у холодильник на 15-20 хвилин.
5. Для створення шоколадного шару слід повторити перші два пункти з попереднього шару.
6. У гарячий цукор додати шоколад та ретельно перемішати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F50e93058219675a468aa534c9dd7eca8.png)
7. Желатин та сметану додати до суміші, розмішати та перелити до форми другим шаром.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fcadb164c8c8df558868a1840c1a01284.png)
8. Відправити до холодильника до повного застигання.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F44f471f3ae3dff55e9e1ade3192f236f.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Вівсяне печиво без борошна
- Медове печиво на сковороді
- Шоколадне печиво на воді

