Бланманже з французької мови перекладається як "біла їжа". По своїй суті це непрозоре желе, що виготовлене з молока, желатину та цукру. Дуже легка у приготуванні страва, улюблена мільйонами людей ще з раннього дитинства.
Тому в Instagram фудблогер з ніком mil_alexx нагадав читачам рецепт цього десерту. Блогер також зазначив, що в дитинстві саме бламанже був його улюбленим десертом.
Інгредієнти для білого шару
- Желатин – 15 гр +150 гр води
- Сметана – 350 гр
- Цукор – 80 гр
- Ванільний цукор – 10 гр + 50 мл води
Інгредієнти для шоколадного шару
- Желатин – 15 гр + 150 гр води
- Сметана – 350 гр
- Цукор – 80 гр
- Ванільний цукор – 10 гр + 50 мл води
- Шоколад – 100 гр
Спосіб приготування
1. Желатин залити водою та залишити для набухання.
2. Цукор, ванільний цукор та 50 мл води всипати до каструлі поставити на вогонь та вимкнути його щойно з’являться перші бульбашки.
3. Желатин перелити до цукрової маси та ретельно перемішати, додати сметану.
4. Перелити у зручну форму та відправити у холодильник на 15-20 хвилин.
5. Для створення шоколадного шару слід повторити перші два пункти з попереднього шару.
6. У гарячий цукор додати шоколад та ретельно перемішати.
7. Желатин та сметану додати до суміші, розмішати та перелити до форми другим шаром.
8. Відправити до холодильника до повного застигання.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Вівсяне печиво без борошна
- Медове печиво на сковороді
- Шоколадне печиво на воді