Цей ніжний та ароматний пиріг з абрикосами чудово підійде для літнього чаювання.
Зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська дала в Інстаграм детальний рецепт смачного пирога з абрикосами та сиром.
Інгредієнти:
- Мука — 50 г (2.5 ст.л.)
- Цукор - 30 г (1.5 ст.л.)
- Холодне вершкове масло - 30 г (2 ст.л.)
- Дрібка солі
- Вершкове масло (кімнатної температури) - 100 г (½ упаковки)
- Яйця - 100 г (2 шт.)
- Мука — 100 г (5 ст.л.)
- Розпушувач - 5 г (1 ч.л. з гіркою)
- Цукор - 80 г (4 ст.л.)
- Ванільний цукор - за бажанням
- Сир (5-9% жирності) - 350 г
- Яйця - 100 г (2 шт.)
- Сметана (10-15% жирності) - 150 г (6 ст.л.)
- Цукор - 80 г (4 ст.л.)
- Абрикоси - 350 г
Приготування:
Змішайте борошно, цукор та сіль. Додайте холодне вершкове масло і перетріть все в крихту, радить "Мастер Шеф" Глинська. Поставте крихту в морозильну камеру під час приготування інших частин пирога.
Збийте м'яке вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Додайте яйця кімнатної температури та добре перемішайте.
Змішайте борошно з розпушувачем, додайте в масляну суміш і замісіть тісто до однорідної консистенції, додає "Мастер Шеф" Глинська. Змішайте всі інгредієнти (сир, яйця, сметану та цукор) і збийте до отримання однорідної суміші.
Розігрійте духовку до 170 °C. Викладіть тісто у форму діаметром 20-22 см, на дно покладіть пергамент, а бічні стінки змастіть вершковим маслом.
Розрівняйте тісто у формі, потім зверху викладіть начинку сиру. Розкладіть половинки абрикосів поверх начинки та посипте підготовленою піщаною крихтою.
Випікайте пиріг у розігрітій духовці 45-50 хвилин, розповіла "Мастер Шеф" Глинська. Залишіть пиріг на 2-3 години.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глинська дала простий рецепт.