У Москві сталась стрілянина поблизу Кремля: є загиблі, затримано десятки осіб. Відео
У Москві сталась стрілянина поблизу Кремля: є загиблі, затримано десятки осіб. Відео

У Москві сталась стрілянина поблизу Кремля: є загиблі, затримано десятки осіб. Відео

У центрі Москви 18 вересня відбулася стрілянина біля головного офісу російського маркетплейсу Wildberries у бізнес-центрі "Романів двір", що розташований недалеко від Кремля. Двоє осіб загинули, також є від двох до семи поранених.

Очільниця компанії Тетяна Бакальчук (яку у Forbes називають найбагатшою жінкою Росії) поскаржилася на спробу рейдерського захоплення з боку чоловіка Владислава Бакальчука. Зазначимо, що Wildberries – це найбільший у РФ онлайн-рітейлер, який перебуває під санкціями України й Польщі за непряму підтримку кремлівської агресії.

Пропагандистські джерела заявляли спочатку про одного загиблого. Незабаром стало відомо про смерть одного із госпіталізованих.

У ЗМІ поширюється версія, що жертви були співробітниками охорони. За неофіційними даними, загинули 28-річний Іслам-Бек Ельмурзієв і 41-річний Адам Алмазов. Обидва були нібито радикальними ісламістами.

Іслам-Бек Ельмурзієв загинув під час стрілянини
Іслам-Бек Ельмурзієв

"Сьогодні група людей під керівництвом Владислава Бакальчука, Сергія Ануфрієва та Володимира Бакіна спробували захопити офіси Wildberries у Москві", – поскаржилася засновниця компанії.

До поліції доставлені близько 30 осіб. Зі свого боку Бакальчук, чоловік керівниці Wildberries, стверджує: мовляв, він приїхав на Романів провулок із колегами та "був атакований службою охорони й невідомими людьми, які спровокували збройний конфлікт".

За версією Бакальчука, він приїхав "на зустріч із керівництвом", щоб обговорити будівництво нових складів.

До речі, диктатора Володимира Путіна під час стрілянини в центрі Москви у Кремлі не було – він перебував у Таврійському палаці в Санкт-Петербурзі, де проходить Євразійський жіночий форум.

Романів провулок на карті

Як повідомляв OBOZ.UA, 5 вересня біля Генерального консульства Ізраїлю та "Центру документації націонал-соціалізму" у Мюнхені (Німеччина) чоловік відкрив вогонь із гвинтівки. Правоохоронці застрелили злочинця; п'ятеро поліцейських, які брали участь у перестрілці, не постраждали.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader