Єлизавета Глінська, переможниця та колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф", поділилася з українцями рецептом смачнющого тортика "Лінивий медівник".
Для тіста на медівник "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере:
- яйця - 2 шт.
- цукор - 100 г
- мед (гречаний) - 100 г
- олія - 80 г
- молоко - 100 г
- борошно - 200 г
- розпушувач - 8 г
- сода харчова - 5 г
Інгредієнти для сметанного крему:
- сметана 30% - 450 г
- вершки жирністю від 30% - 200 г
- цукрова пудра - 100 г
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська віничком змішує яйця, цукор і ванільний цукор. Окремо змішуємо мед із олією та молоком та прогріваємо цю суміш на плиті.
Змішуємо борошно, розпушувач і соду. Додаємо до сухих інгредієнтів яєчну масу, медову суміш і перемішуємо тісто до однорідності.
Готове тісто "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська виливає на деко, застелене пергаментом, і випікає в духовці з конвекцією при 180 градусах приблизно десять-дванадцять хвилин.
Готовий бісквіт лишаємо охолоджуватися. Після цього вирізаємо з нього коло діаметром 18 см, яке буде основою нашого медівника, а решту нарізаємо кубиками приблизно 1,5х1,5 см + трішки лишаємо для крихти, якою прикрасимо торт.
Щоб приготувати крем, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська просто збиває сметану з вершками та цукровою пудрою за допомогою міксера.
Основу торта змащуємо кремом. До бісквітних кубиків додаємо решту крему, перемішуємо та гіркою викладаємо на круглу основу.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська прикрашає лінивий медівник крихтою бісквіту та обсмаженими грецькими горішками. Даємо торту настоятися в холодильнику 3-4 години, і можна насолоджуватися.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.