Ліниві хачапурі для перекусу: готуються на сковороді 10 хвилин
Ліниві хачапурі для перекусу: готуються на сковороді 10 хвилин

Ліниві хачапурі для перекусу: готуються на сковороді 10 хвилин

Домашні хачапурі можна готувати як у духовці, так і на сковороді. Дуже важливо – приготувати вдале тісто, а щоб хачапурі були ніжними, додайте багато сиру.

Ліниві хачапурі

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних, лінивих хачапурі, які готуються з великою кількістю сиру та на сковороді.

Рецепт страви

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сметана (або грецький йогурт, або кефір, або мацоні) – 200 г
  • Борошно – 200-250 г (може піти трохи більше)
  • Сода – трохи менше половини чайної ложки
  • Сіль

Для начинки:

  • Сир сулугуні – 450 г

Спосіб приготування:

1. Для тіста: просто все змішайте. Якщо потрібно, то додайте трохи більше борошна, але не беріть багато, тісто має бути м'яким та еластичним.

Тісто для страви

2. Сир натріть на велику тертку.

Тертий сир

3. Тісто розділіть на дві частини, кожну розкотіть, трохи припорошивши борошном. Тільки небагато, бо борошно горітиме на сковороді. Викладіть сир, стежте, щоб не попадав на краї тіста, складіть і защепіть краї, далі трохи розкотіть.

Приготування хачапурі

4. Смажте на сковороді без олії на середньому вогні до рум'яності з двох боків.

Скільки готувати на сковороді

Готові хачапурі змастіть вершковим маслом та подавайте гарячими!

Готові хачапурі

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Ліниві хачапурі на сковороді
  • Хачапурі з м'ясом
  • Хачапурі з бринзою
Джерело матеріала
loader
loader