/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F99f58551aaf665e1366c3806482d88b0.jpg)
Фарширований перець без рису: рецепт ситної страви для вечері
Фарширований перець можна готувати з рисом, а також його можна замінити на булгур. Для того, щоб перець був соковитим, додайте до фаршу терті сирі овочі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6e2900c6278c518c5290043f7ebb27cf.png)
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, соковитого та ситного фаршированого перцю, з булгуром, м'ясним фаршем та овочами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8e8da75f07b944d7123bc27502beb91d.png)
Інгредієнти:
- Перець – приблизно 15 штук
- Булгур – 200 г
- Фарш курячий – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Кукурудза – 1 качан
- Гриби або баклажан
- Томати – 5 шт.
- Спеції – сіль, перець, сухий часник, перець чилі, аджика, паприка копчена та звичайна
Спосіб приготування:
1. Булгур добре промийте і додайте фарш, нарізану цибулю, натерті на тертці кабачки та моркву, гриби та кукурудзу. Солимо, перчимо, додаємо часнику, перемішайте. Можна додати кілька ложок олії, так буде соковитіше.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F363af219f962b4d6b8202d4d30441382.png)
2. Цією сумішшю фаршируємо перці. Якщо суміш залишається, викладаємо її на дно каструлі, зверху щільно викладаємо перці.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F30d14c991c1ea7bdea9de3a62d8547d2.png)
3. Томати бланшируємо, знімаємо шкірку і викладаємо зверху перців. Заливаємо водою, щоби покрило і ставимо на великий вогонь, доводимо до кипіння. Знімаємо піну. Як тільки закипить додайте спеції: сіль, перець, часник, паприку. Зменшуємо вогонь і готуємо ще 40 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fda0b31f7e238de67d699de6083b3cff0.png)
Подаємо зі сметаною і щедро посипавши зеленню!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Перець фарширований сиром та зеленою цибулею
- Перець фарширований капустою
- Перець фарширований м'ясом

