Бабагануш – смачна та дуже проста у приготуванні закуска, основа якої – баклажани. Для яскравого смаку додайте часник, спеції, горіхи, зелень.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної закуски з баклажанів, з часником та йогуртом.
Інгредієнти:
- баклажан – 2 шт.
- сіль, перець – за смаком
- горішки – жменя
- часник – 1 головка
- сметана – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Розріжте навпіл баклажани, зробіть сіточку, викладіть у форму для запікання, додайте часник, полийте олією, додайте спеції та запікайте 30-40 хвилин при 180С.
2. Почистіть баклажан від шкірки, додайте запечений часник, кілька ложок грецького йогурту, посоліть і перебийте виделкою або блендером.
Додайте зелень та горішки!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з баклажанів
- Перець фарширований баклажанами
- Мусака з баклажан