Як закрити помідори у власному соку: рецепт, перевірений часом
Як закрити помідори у власному соку: рецепт, перевірений часом

Як закрити помідори у власному соку: рецепт, перевірений часом

Окрім томатів, вам треба лише цукор та сіль. У цьому рецепті не використовується навіть оцет.

Помідори у власному соку

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 3 кілограми томатів;
– цукор до смаку;
– 1,5 столової ложки солі.

Приготування:

  1. Скляні банки вимийте та простерилізуйте. Кришки прокип'ятіть.
  2. Помідори вимийте, обсушіть та відсортуйте на великі й дрібні. Відберіть найбільші томати й розріжте їх навпіл.
  3. Половину помідорів розкладіть у банки. Ще половина піде на сік.
  4. Залийте помідори в банках окропом, прикрийте кришками та залиште до повного остигання.
  5. Пропустіть помідори через м'ясорубку. Перелийте сік у велику каструлю та поставте її на вогонь. Додайте сіль з розрахунку 1 столова ложка на 1 літр соку, а цукор – до смаку. Кип'ятіть томатний сік до зникнення великої піни.
  6. Злийте воду з помідорів і залийте киплячим соком. Закатайте банки, поставте кришками донизу та закутайте у теплий рушник. Після остигання зберігайте в темному прохолодному місці.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.

Джерело матеріала
loader
loader