Греція оголосила пакет заходів для підвищення народжуваності
Греція оголосила пакет заходів для підвищення народжуваності

Греція оголосила пакет заходів для підвищення народжуваності

Уряд Греції презентував пакет заходів, за допомогою яких сподівається заохотити родини народжувати дітей і змінити поточну тенденцію.

12 вересня міністри у справах сім’ї, охорони здоров’я, фінансів та внутрішніх справ розповіли про заходи, якими уряд сподівається заохотити родини народжувати більше дітей.

У Греції, як і багатьох країнах Європи, спостерігається тенденція до спадання народжуваності і старіння населення, що у перспективі загрожує значними проблемами із поповненням пенсійного фонду.

У 2022 році країна зафіксувала рекордно низьку народжуваність.

Запропоновані заходи включають податкові знижки для батьків, знижки на послуги з догляду за дитиною, підвищення заробітних плат з 2025 року.

Заступник міністра фінансів Танос Петраліас визнав, що для зміни тенденцій суто фінансових заохочень недостатньо – потрібна краща якість систем освіти та охорони здоров’я, підвищення рівня доходів і можливість гнучкіше поєднувати робочі та сімейні справи.

У Німеччині за підсумками 2023 року народжуваність впала до 10-річного мінімуму, а у Франції стала найменшою з часів Другої світової війни, що спонукало президента Емманюеля Макрона готувати план підвищення народжуваності.

Джерело матеріала
loader
loader