![Українським виробникам лохини рекомендують розвивати експортний потенціал](https://thumbor.my.ua/qvR9vuYSS4PtBzY870Odm6I1ktQ=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2Fdb9d7648d978b00265f8a7523254d42f.jpg)
Українським виробникам лохини рекомендують розвивати експортний потенціал
Невдалим цьогорічний сезон був для українських виробників лохини. Лише завдяки нарощенню експортних поставок вдалося дещо розвантажити внутрішній ринок і не допустити повного обвалу цін. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.
“Нашим виробникам доведеться звикати працювати в аномальних погодних умовах, який, ймовірно, стануть для нас традиційними через глобальні зміни клімату”, – зауважив президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник.
Адже передбачити погодні катаклізми чи боротися з ними неможливо. Звісно, що виробники ягід можуть використовувати різні антизаморожувальні методи тощо, однак це дороговартісні інвестиції, які під силу не всім фермерам, а державних програм чи дотацій для них не передбачено, зазначив Тарас Баштанник.
Він вважає, що виробникам варто звернути увагу на післязбиральну доробку ягід, розвивати експортних потенціал, адже найближчі 5 років ринок лохини в Україні ще має ресурси для збільшення.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)