Це за ракети в РФ: США ввели санкції проти КВІР та іранських компаній
Це за ракети в РФ: США ввели санкції проти КВІР та іранських компаній

Це за ракети в РФ: США ввели санкції проти КВІР та іранських компаній

США запровадили санкції щодо десяти фізичних осіб та шести юридичних осіб у зв’язку з постачанням Іраном ракет Росії. Як повідомляє міністерство фінансів США, ще під обмеження потрапила авіакомпанія Iran Air.

Також США заблокували чотири кораблі, що беруть участь у постачанні іранських безпілотників та ракет до РФ. Ще до списку санкцій потрапили посадовці Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) та Міністерства оборони Ірану, серед яких представник іранського Міноборони Рухолла Катебі та співробітник, який брав участь у підготовці російських військових в Ірані.

Серед осіб, що підпадають під санкції, також опинився Джамалдін Пашаєв, відповідальний за мережу російських судноплавних компаній в порту Оля, Астраханської області. Чотири судна його компанії постійно здійснюють перевезення вантажів між Росією та Іраном. Туди ж потрапила іранська транспортна компанія Azadegan, яка відіграє важливу роль у логістичних операціях КВІР, та іранське конструкторське бюро Farzanegan Propulsion Systems (надавало росіянам зразки двигунів для крилатих ракет).

Сподіваємось, цей суто формальний крок стане частиною чогось більшого та системного. Все-таки раніше Велика Британія також запровадила санкції проти Ірану та Росії у зв'язку з війною в Україні. Також про свої санкції оголосили Франція та Німеччина, які вирішили припинити авіасполучення з Іраном.

Наша редакція передає щирий привіт учасникам президентських перегонів у Ірані, які щиро обіцяли вивести свою державу з-під санкцій, а в результаті після цього з'явились лише нові. Як кажуть в інтернеті, ето судьба.

Название источника
Міністерство фінансів США
Ссылка на материал
https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy2570
Теги за темою
США війна санкції Іран
Джерело матеріала
loader
loader