Країни Балтії звернулися до НАТО через російську загрозу
Країни Балтії звернулися до НАТО через російську загрозу

Країни Балтії звернулися до НАТО через російську загрозу

Литва, Латвія та Естонія закликали НАТО посилити протиповітряну оборону держав-членів, які межують з Росією, на тлі критичної нестачі протиракетних систем великої дальності, повідомляє Bloomberg.

«Очевидно, що прикордонні країни перебувають у найбільш критичній ситуації. Якщо прикордонні країни захищені, то, безумовно, Берлін і Париж також будуть у значно більшій безпеці», – сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Як зазначається, здатність збивати балістичні ракети є однією із найбільших прогалин в обороні країн НАТО.

Літаки НАТО патрулюють повітряний простір Естонії, Латвії та Литви, жодна із яких не має власних винищувачів. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну представники країн Балтії також вимагали регулярної присутності на своїй території систем ППО союзників.

Згодом стало відомо, що дрон, який було виявлено на сході Латвії, містив вибухівку та використовувався для атак проти України.  Командувач армії Латвії генерал-лейтенант Леонід Калніньш заявив, що на сході країни впав безпілотник типу «Шахед», який Росія використовує для атак проти України і який залетів із боку Білорусі.

Джерело матеріала
loader
loader