Деруни – одна з найулюбленіших страв українців. Їх можна подавати на сніданокабо обід, додаючи сметану, йогурт та інші продукти за смаком. Крім цього, вони готуються із доступних продуктів, а сам процес не займає багато часу.
Фудблогерка Оленка Кудрявцева нещодавно розповіла в Instagram, як вона готує деруни. Виявляється, цю страву можна приготувати таким чином, щоб вона не сіріла.
Інгредієнти
- Картопля – 600-700 гр
- Сіль
- Перець
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 3 ст.л.
- Цибуля\часник\морква за смаком
Спосіб приготування
1.Картоплю натираємо на великій терці.
2. Заливаємо картоплю холодною водою та добре промиваємо, щоб вийшов весь крохмаль. Він повинен осісти на дні миски з водою.
3. Відтискаємо картоплю від зайвої рідини.
4. Додаємо решту інгредієнтів та ретельно перемішуємо.
5. Викладаємо деруни на розпечену з маслом пательню та обсмажуємо з обох сторін до золотавості.
6. Подаємо зі сметаною.
На OBOZ.UA є й інші рецепти дерунів:
- Деруни у горщиках
- Деруни з кабачків
- Деруни з грибами