Баклажани – це чудова основа для ситного обіду. З такого овочу можна приготувати дуже просту і швидку запіканку. Додайте багато твердого сиру, а також помідори для соковитості. Такої страви точно вистачить на всю родину.
Ідея приготування ситної запіканки з баклажанів опублікована на кулінарній сторінці fasting marafon в Instagram. Чистити баклажани не доведеться.
Інгредієнти:
- баклажани – 500 г
- фарш з курячого філе – 500 г
- помідори – 2 шт.
- сир твердий – 180 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубці.
- паста томатна – 1 ст. л.
- олія – 4 ст.л.
- сіль, перець, зелень.
Спосіб приготування:
1. Баклажани нарізати пластинками, змастити олією.
2. Запікати в духовці близько 15 хвилин.
3. Цибулю з часником обсмажити на краплі олії.
4. Додати фарш і спеції, готувати ще близько 5 хвилин.
5. Помідори ошпарити кип’ятком.
6. Зняти шкіру, нарізати кубиком.
7. Додати до фаршу разом з томатною пастою. Тушкувати ще близько 10 хвилин.
8. Викласти шарами: баклажан, начинка, баклажан, начинка.
9. Зверху посипати тертим сиром, додати чері половинками.
10. Відправити в духовку на 10 хвилин за температури 180 градусів.
11. Подавати зі свіжою зеленню.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин