Інтенсивність боїв збільшилась ще на одному напрямку фронту
Інтенсивність боїв збільшилась ще на одному напрямку фронту

Інтенсивність боїв збільшилась ще на одному напрямку фронту

Російське військове командування вважає Придніпровський напрямок важливим для Кремля, саме тому звідти менше перекидаються підрозділи в Курську область.

Останнім часом інтенсивність боїв на цій ділянці фронту збільшилася, сказав в ефірі телеканалу FREEДОМ речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

За його словами, російські окупанти знімають частину своїх підрозділів із Запорізької області для перекидання в Курську область, внаслідок чого ситуація на Роботинському плацдармі не змінюється, у ворога немає успіхів.

"На Придніпровському напрямку інтенсивність боїв стала вищою. Звідти підрозділи менше перекидаються в Курську область, тому росіяни цей напрямок вважають пріоритетним. Пріоритетним у плані того, що сподіваються на Дніпро, який їх захищає з одного боку, а з іншого — вони намагаються цю тимчасово окуповану частину Херсонської області утримувати, тому що ми ж прекрасно розуміємо, що далі. А далі — Крим", — зауважив Братчук.

Він уточнив, що російські окупанти намагаються проводити штурмові дії на схід від населеного пункту Кринки та придніпровських островів.

"Є хороша новина: вдалося знищити, нехай невеликий, але склад зберігання човнів, на яких ворог намагається проводити бойові дії на Дніпрі. Йде боротьба в малому повітрі, йде контрбатарейна боротьба. Інтенсивність боїв стала вищою, ніж на Роботинському напрямку, хоча було навпаки", — додав речник добровольчої армії.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader