5 вірусних лайфхаків з їжею з TikTok, які ніколи не варто повторювати
5 вірусних лайфхаків з їжею з TikTok, які ніколи не варто повторювати

5 вірусних лайфхаків з їжею з TikTok, які ніколи не варто повторювати

Зараз у TikTok можна знайти будь-яку інформацію, але найбільш популярною рубрикою цієї соцмережі є різноманітні лайфхаки з їжею. Деякі з них є дійсно корисними та значно полегшують процес приготування основних страв.

Але є і такі короткі відео, після перегляду яких хочеться відкласти телефон подалі. Йдеться про вірусні лайфхаки, які не несуть жодної користі, а навпаки, стимулюють людей до вчинення помилок під час приготування їжі, в результаті чого вони опиняється на смітнику. Видання Food and wine показало 5 найпопулярніших вірусних лайфхаків із їжею, які ніколи не варто повторювати.

Яйця песто

5 вірусних лайфхаків з їжею з TikTok, які ніколи не варто повторювати

Яйця дійсно гарно поєднуються із соусом песто. Проте цей вірусний метод вимагає, щоб ви додавали песто на сковороду, а потім смажили в ній яйця. Проблема полягає в тому, що песто виготовляється з ніжних трав, які під час варіння швидко стають коричневими та втрачають смак.

Паста з додатками у духовці

5 вірусних лайфхаків з їжею з TikTok, які ніколи не варто повторювати

Останнім часом в TikTok можна зустріти лайфхак, у якому господиня кладе у ємність для запікання сирі макарони, заливає їх соусом або бульйоном, та відправляє у духовку. Не слід повторювати його, адже в результати ви отримаєте просто багато зіпсованої їжі, що складається в нерівномірно приготовлених макаронів.

Сирне морозиво

5 вірусних лайфхаків з їжею з TikTok, які ніколи не варто повторювати

В мережі показано, що взявши упаковку зернистого сиру та поклавши її у морозильну камеру, можна отримати надзвичайно смачне сирне морозиво. Але насправді, це не так, адже морозиво не повинно бути замерзлим у камінь, та готується лише за присутності процесу збивання.

Мініатюрна яєчня

5 вірусних лайфхаків з їжею з TikTok, які ніколи не варто повторювати

Цей лайфхак передбачає заморожування сирого яйця, очищення його від шкарлупи, а потім нарізання хрест-навхрест на крижані кружечки, які виглядають як мініатюрні яєчні. Потім рекомендують покласти заморожені шматки на сковорідку та рівномірно їх просмажити. Таким чином, кажуть автори ролику, ви отримаєте багато маленьких яєчень.

Спеціалісти рекомендують не заморожувати яйця в шкарлупі, тому що це підвищує ймовірність розвитку сальмонели. Крім цього, заморожене та очищене яйце нарізати буде надзвичайно важко та травматично.

Запечена паста з фетою

5 вірусних лайфхаків з їжею з TikTok, які ніколи не варто повторювати

Є дві основні проблеми, пов’язані з випіканням великого блоку фети, а потім закручуванням пасти безпосередньо в нього. По-перше, фета - це сир, який зберігається в розсолі, розчині солі та води. Отже, коли цей сир є єдиним інгредієнтом у вашому соусі для пасти, смак локшини буде надзвичайно солоним і гострим.

На OBOZ.UA є різні рецепти з яйцями:

  • Пиріг з яйцями
  • Зрази з яйцем
  • Рис з яйцем
Джерело матеріала
loader
loader