Надихнулися українською розробкою: у Китаї до FPV-дронів прикрутили штурмові гвинтівки QBZ-95
Надихнулися українською розробкою: у Китаї до FPV-дронів прикрутили штурмові гвинтівки QBZ-95

Надихнулися українською розробкою: у Китаї до FPV-дронів прикрутили штурмові гвинтівки QBZ-95

За словами журналістів, така тактика, судячи з усього, була інспірована схожим застосуванням на передовій в Україні, де БПЛА атакували позиції супротивника і бронетехніку.

Нещодавні повідомлення в китайських соцмережах свідчать про те, що збройні сили країни вдаються до інновацій щодо FPV-дронів: їх доповнюють штурмовими гвинтівками QBZ-95. Про це пише Army Recognition.

Дрони використовують для прицільної стрільби. Тактика, судячи з усього, була інспірована схожим застосуванням на передовій в Україні, де БПЛА застосовувалися проти ворожих позицій і бронетехніки.

Ця адаптація FPV-дронів являє собою еволюцію у використанні БПЛА на полі бою і надає можливість вести вогонь на відстані, мінімізуючи ризики для оперативних сил. Це значне досягнення в сучасних військових стратегіях об'єднує технологію дронів із традиційним озброєнням для підвищення оперативної ефективності.

Поки що такі системи не стали розповсюдженими, але все ж набувають популярності, особливо у випадках, коли в пріоритеті тактична раптовість і зниження ризиків для особового складу. Приклади з України, а тепер і з Китаю вказують на те, що технологія може стати стандартом у майбутніх військових доктринах у всьому світі, зазначають журналісти.

Штурмові гвинтівки QBZ-95

Гвинтівки QBZ-95 серії QBZ розроблені китайською компанією NORINCO.

Калібр — 5,8 мм DBP87 — вважається унікальним китайським стандартом. У гвинтівок НАТО — калібр 5,56x45 мм, який використовується в багатьох країнах, зокрема у Таїланді.

Ця модель розроблена для надійної роботи та широко застосовувалася в Народно-визвольній армії КНР завдяки надійності.

QBZ-95 відома своєю конструкцією Булпап для більшої маневровості без шкоди для довжини ствола, необхідної для точності на великих відстанях. У гвинтівки фіксований приклад, перемикачі вогню, доступні з обох боків, і полімерний магазин оновленого дизайну.

Військові Узбекистану, Білорусі та Єгипту зараз вчаться користуватися штатною зброєю НВАК поряд із росіянами.

Джерело матеріала
loader
loader