Швейцарія покрила Альпи сонячними панелями потужністю 448 кВт: що це дало
Швейцарія покрила Альпи сонячними панелями потужністю 448 кВт: що це дало

Швейцарія покрила Альпи сонячними панелями потужністю 448 кВт: що це дало

У водосховищі Lac des Toules розміщено 35 платформ із двосторонніми сонячними батареями, які займають близько 2% його поверхні.

Компанія Romande Energie встановила великі плавучі сонячні ферми на водосховищі у Швейцарії Lac des Toules. Загальна потужність становить 448 кВт, пише ecoticias.com.

Швейцарія впровадила великий фотоелектричний проект, розмістивши в Альпах плавучу сонячну електростанцію (СЕС) з великою кількістю панелей для генерування "чистої" енергії. Водосховище, про яке йдеться, розташоване на висоті близько 1810 м над рівнем моря. Там розміщено 35 платформ із двосторонніми сонячними батареями, які займають близько 2% поверхні водосховища.

Плаваючі платформи утримуються на дні протягом тривалого періоду часу — з червня по грудень. У цей час водосховище наповнюється водою через танення снігів. Із січня по травень СЕС стоїть на дні, коли вода спадає.

Група вчених з Університету прикладних наук Цюріха провела деякі дослідження зі встановлення сонячних панелей на цьому конкретному водосховищі і виявила, що ці 35 платформ для виробництва "зеленої" енергії окуплять інвестиції трохи більше ніж за 2 роки. Також вони виявили, що ця сонячна енергетична система позитивно впливає на скорочення вуглецевого сліду. Ця установка викидає близько 94 г вуглекислого газу на кВт*год, що значно нижче, ніж у будь-якої традиційної СЕС.

Цей великий проєкт в Альпах є важливим кроком уперед у реалізації чистої та стійкої енергії, яка сприяє глобальному енергетичному переходу і навіть матиме певні переваги, порівнюючи з фотоелектричними установками, що традиційно використовуються.

Раніше ми писали, що 52 млрд сонячних панелей можуть встановити по світу. Вчені підрахували, що якщо впроваджувати проєкт у життя, то доведеться покрити фотоелементами 3,2 млн км автомагістралей по всьому світу.

Також писали, що сонячні батареї досягли рекордної ефективності завдяки новій технології. Пасивовані терпіридином сонячні панелі з перовскіту досягли ККД 25%, а також підвищеної термічної та світлової стабільності.

Джерело матеріала
loader