Розумніша Siri, чарівна кнопка і багато іншого. ТОП-5 речей, які потрібно знати про Apple iPhone 16
Розумніша Siri, чарівна кнопка і багато іншого. ТОП-5 речей, які потрібно знати про Apple iPhone 16

Розумніша Siri, чарівна кнопка і багато іншого. ТОП-5 речей, які потрібно знати про Apple iPhone 16

Apple представила нову лінійку смартфонів iPhone 16. Розбираємося в подробицях, аналізуємо подробиці та характеристики нових айфонів.

Презентація нових iPhone — завжди велика подія. Apple продовжує домінувати на ринку смартфонів, нехай і не завжди в кількісному відношенні. Компанія все ще заробляє більше за всіх конкурентів на продажах смартфонів, і багато в чому визначає розвиток ключових технологій на ринку.

Навіть злостивці вже перестали насміхатися над тим, що Apple вперто відмовляється викочувати новий дизайн своїх смартфонів, задовольняючись лише невеликими оновленнями того дизайну, який був представлений у 2019 році з поколінням iPhone 11.

Цей дизайн все ще не виглядає застарілим, і люди із задоволенням купують його. То навіщо винаходити велосипед?

Під капотом змін, звісно, набагато більше.

Особливо багато очікувань було щодо функцій штучного інтелекту (ШІ). Конкуренти, чиї презентації відбулися раніше цього року, вже від душі пропіарилися на ШІ.

Тепер прийшла черга Apple.

І компанія не розчарувала.

Але про все по порядку.

Ось, що являють собою смартфони iPhone 16.

Характеристики iPhone 16

Почнемо з молодшої моделі в новій лінійці. Найпростіший iPhone 16 зберігає дизайн і пропорції попередньої молодшої моделі та отримав такий самий 6,1-дюймовий дисплей із частотою оновлення 60 Гц (пікова яскравість — 2000 ніт). Корпус зроблено з алюмінію. Нова кнопка для управління камерою — мабуть, найбільше апаратне нововведення в айфоні останніх років, не враховуючи Dynamic Island, звісно.

Усередині новий чип A18 з підтримкою Apple Intelligence і апаратного трасування променів, що перетворює навіть молодший айфон на чудовий ігровий пристрій. Підтримується Wi-Fi 6E.

Камера оснащена двома 48 і 12-мегапіксельними модулями — ширококутним з підтримкою макро і телефото, який підтримує дворазовий оптичний зум.

Вперше на молодшому айфоні доступний запис відео з роздільною здатністю 4К (60 к/сек), а також з’явилася можливість запису spatial фото і відео.

Оновлені мікрофони відсікають зайвий звук на відео, наприклад, шум вітру.

Розташування модулів камери — вертикальне замість діагонального — є найважливішою візуальною відмінністю нової моделі від попередньої.

Вбудований акумулятор має ємність 3561 мА*год.

Молодший iPhone 16 буде доступний зі 128, 256 або 512 ГБ вбудованої пам’яті. Ціни в США стартують від $799.

Характеристики iPhone 16 Plus

Ті, кого влаштовує продуктивність і камера молодшої моделі, можуть все ж хотіти більший екран, правда ж?

Для них у Apple є модель із приставкою Plus. Як і в попередньому поколінні, вона ідентична молодшій моделі за начинкою, має таку саму камеру, але її дисплей має діагональ 6,7 дюйма.

Вбудований акумулятор має ємність 4006 мА*год.

Молодший iPhone 16 буде доступний зі 128, 256 або 512 ГБ вбудованої пам’яті. Ціни в США стартують від $899.

Джерело матеріала
loader
loader