Євробачення-2025: стало відомо, чи поїде Україна на музичний конкурс
Євробачення-2025: стало відомо, чи поїде Україна на музичний конкурс

Євробачення-2025: стало відомо, чи поїде Україна на музичний конкурс

У 2025 році найбільший пісенний конкурс відбуватиметься у Швейцарії. Україна буде представлена на Євробаченні – підготовка до виступу вже розпочинається.

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький зауважив, що Євробачення вже давно перестало бути лише конкурсом, особливо для України.

Це важливий майданчик комунікації зі світом. Важливо, щоб Україна не сходила з перших шпальт світових медіа, щоб світ пам'ятав про війну, яку проти нас веде Росія. Євробачення це ключовий елемент культурної дипломатії,
– зазначив Чернотицький.

Голова делегації України на Євробачення Оскана Скибінська нагадала, як попередні пісні – Stefania та Teresa & Maria гучно звучали на всю Європу та нагадували про те, чому кожному необхідно підтримувати Україну.

"Зараз для нас вкрай важливо, щоб Україну продовжували бачити й чути, а наші актуальні меседжі лунали ще гучніше й проникливіше. Євробачення залишається тим майданчиком, де культура говорить не лише через музику, а й через потужні художні образи, що здатні достукатися до тих, хто може не стежити за новинами. Тож ми розпочинаємо новий сезон підготовки України до Євробачення, цьогоріч у Базелі, і готуємо нові сюрпризи", – заінтригувала Скибінська.

Джерело матеріала
loader
loader