"Євробачення-2025": стало відомо, чи братиме Україна участь у конкурсі
"Євробачення-2025": стало відомо, чи братиме Україна участь у конкурсі

"Євробачення-2025": стало відомо, чи братиме Україна участь у конкурсі

Суспільний мовник висловився про участь країни в пісенних перегонах.

Нарешті стало відомо, чи братиме Україна участь в 69-му за рахунком музичному конкурсі "Євробачення", який відбудеться Швейцарії завдяки перемозі Nemo.

Так, довкола участі країни в пісенних перегонах виникало чимало дискусій. Основний аргумент проти – це те, що триває війна. Утім, суспільний мовник офіційно підтвердив, що Україна 2025 року братиме учать у "Євробаченні". За словами голови "Суспільного" Миколи Чернотицького, музичний конкурс – це важливий майданчик, де вкотре можна нагадати про жахливу війну, яку розв'язала Росія.

"Це важливий майданчик комунікації зі світом. Важливо, щоб Україна не сходила з перших шпальт світових медіа, щоб світ пам'ятав про війну, яку проти нас веде росія. "Євробачення" - це ключовий елемент культурної дипломатії, і "Суспільне" зробить все можливе, аби наша країна була представлена якомога краще", - говорить Чернотицький.

Так само вважає й голова делегації України на "Євробаченні" Оксана Скибінська. За її словами, 2022-2024 років українці гучно про себе заявили, тож не варто упускати таку можливість і наступного року. Також Скибінська оголосила про початок підготовки до конкурсу.

"Stefania" та "Teresa & Maria" гучно зазвучали на всю Європу, нагадавши про силу українського духу та необхідність підтримки України в час війни. Зараз для нас вкрай важливо, щоб Україну продовжували бачити й чути, а наші актуальні меседжі лунали ще гучніше й проникливіше. "Євробачення" залишається тим майданчиком, де культура говорить не лише через музику, а й через потужні художні образи, що здатні достукатися до тих, хто може не стежити за новинами", - прокоментувала Скибінська.

  • Камалія показала, як у Києві з ексчоловіком Мохаммадом Захуром відсвяткувала 11-річчя двійнят
  • Тяжкохворий Брюс Вілліс змінився до невпізнаваності: який вигляд має актор на свіжому фото
  • Відома українська акторка розповіла про вагітність у 17 років і шокувала, як хотіла зробити аборт
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader