Буде дуже смачно, якщо закрити помідори на зиму з часником. Він додасть особливої пікантності овочам та дуже вдало доповнить смак. Зберігається така заготівля досить довго.
Ідея приготування ароматних помідорів під снігом на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком vitala foodblog в Instagram. Банки та кришки потрібно попередньо простерилізувати.
Інгредієнти на літрову банку:
- стиглі помідори сорту сливка – скільки поміститься в банку
- натертий часник – 2 ч.л.
- перець різнокольоровий – 4-6 горошин
- цукор – 2 ст.л.
- сіль – 1 ст.л. (без гірки)
- лимонна кислота – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Банки та кришки простерилізувати заздалегвдь.
2. Помідори викласти в банки.
3. Залити кип'ятком.
4. Через 15 хвилин злити воду в каструлю.
5. Додати спеції у банки.
6. Воду закипʼятити.
7. Залити ще раз, закатати, прибрати в погріб.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником