З лаваша можна приготувати дуже смачні та ситні конвертики з м'ясним фаршем, а також кисломолочним сиром та твердим сиром. Ще з лаваша можна готувати пироги, торти, а також домашні чіпси.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних конвертиків з лаваша, з кисломолочним сиром та твердим сиром.
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 200-300 г
- твердий сир – 70 г
- сметана – 2-3 ст.
- кріп
- спеції
- лаваш – 2 шт.
- яйця – 2 шт
- вода – 50 мл
- олія для смаження
Спосіб приготування:
1. Лаваш розріжте на смужки.
2. Кисломолочний сир з'єднайте з твердим натертим сиром, додайте кріп, спеції та сметану, перемішайте і викладіть на лаваш, утворюючи "конвертики".
3. Збийте яйця, додайте сіль і трохи води.
4. Опустіть у кляр і підсмажте до золотистості на середньому вогні.
Для подачі можна "конвертики" порізати навпіл!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шаурма у лаваші
- Ледачий пиріг з лаваша з сирною начинкою
- Зелений лаваш для шаурми