Домашніпироги можна готувати не тільки з різними начинками, але ще й з різного тіста, найлегше готувати з філо, листкового, пісочного, а також з лаваша.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного та легкого пирога з кабачків та тіста філо.
Інгредієнти:
- 500 г кабачків
- 100 г сиру фета
- 150 г твердого сиру (у мене 2 види)
- 25 г кропу, дрібно нарізати
- 15 г зеленої цибулі, дрібно нарізати
- 2 яйця
- 4-5 листів тіста філо
- розтоплене вершкове масло для змащення
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Натріть кабачки, посоліть і залиште на 20 хвилин, щоб позбутися зайвої вологи. Вижміть якнайбільше рідини і помістіть кабачки у велику миску.
2. Додайте до кабачків зелень, подрібнений сир фета та тертий твердий сир, сіль та спеції. Додайте яйця і добре перемішайте.
3. Змастіть неглибоку форму для пирога вершковим маслом. Викладіть один лист тіста філо, змастіть розтопленим маслом. Додайте такі листи таким чином, накладаючи їх один на одного, щоб вони утворили форму для начинки. Змастіть вершковим маслом.
4. Викладіть начинку з кабачків у центр форми. Загорніть краї тіста навколо начинки та змастіть олією.
Випікайте пиріг протягом 35-40 хвилин або поки тісто не стане золотистим.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пиріг з варенням до чаю
- Вівсяний пиріг без борошна, цукру та олії
- Тертий пиріг зі сливовим варенням