Відключення світла 8 вересня: в "Укренерго" сказали, чи чекати на обмеження
Відключення світла 8 вересня: в "Укренерго" сказали, чи чекати на обмеження

Відключення світла 8 вересня: в "Укренерго" сказали, чи чекати на обмеження

У неділю, 8 вересня обмеження світла для українських споживачів не заплановані. Вихідний має пройти без відключень електрики.

Про це повідомили в ДТЕК з посиланням на "Укренерго". Втім, у компанії наголосили, що якщо будуть зміни, то про це буде оголошено окремо. А тому телефони та павербанки краще тримати зарядженими.

"Неділя також має пройти без відключень електрики. Якщо будуть зміни, обов'язково повідомимо", – розповіли там.

Що потрібно знати про черги відключень

Загалом, під час планових відключень світла "Укренерго" щодня оголошує, скільки черг відключатимуть одночасно у кожній області. По суті, це технічна інформація для обленерго.

Але українцям варто розуміти: що більше черг, то більше годин без світла буде у вказану добу. Існує й умовне співвідношення кількості черг відключень світла з кількістю годин без нього:

  • 1 черга графіків означає 4 години відключень на добу (сумарно із 24 годин);
  • 2 черги – 8 годин обмежень на добу;
  • 3 черги – 12 годин без світла на добу;
  • 4 черги – до 16 години обмежень на добу.

В інших регіонах системи різняться. Найчастіше обленерго просто оновлюють графіки щодня або навіть протягом дня. Стежити за такими оновленнями потрібно на офіційних ресурсах самих обленерго:

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас через відключення питання купівлі зарядних станцій (прозваних у народі "екофлоу" – за назвою одного з виробників) знову стало актуальним – особливо для тих, хто мешкає в багатоквартирних будинках і не може поставити собі генератор. Однак для багатьох проблемою стає вибір такого пристрою – адже від його потужності залежить ціна.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader