Вправи для зміцнення корпусу: які тренування необхідні літнім людям. Відео
Вправи для зміцнення корпусу: які тренування необхідні літнім людям. Відео

Вправи для зміцнення корпусу: які тренування необхідні літнім людям. Відео

З віком важливо не тільки займатися кардіотренуваннями, але й нарощувати силу, оскільки розвинений корпус допомагає виконувати повсякденні завдання без болю і травм. Додайте вправи для зміцнення кора до вашого розпорядку дня, щоб покращити рухливість, стабільність та захистити свою спину. 

В Eat This, Not That! поділились деякими вправами, які варто додати до вашої активності. Однак, перед початком нової програми вправ рекомендуємо проконсультуватись з тренером або медичним працівником.

Мертві жуки 

Ляжте на спину, підніміть коліна під кутом 90 градусів і тримайте руки догори. Вдихніть, щоб живіт надувся, а нижня частина спини притиснулася до підлоги. Витягніть одну руку та протилежну ногу над підлогою, а потім видихніть, зберігаючи напругу. Далі поверніть руку та ногу на місце і повторіть з іншого боку. Зробіть 3-4 підходи по 5 повторень.

Асана йоги "Собака-птах"

Для цієї вправи встаньте на руки та коліна, тримаючи коліна під стегнами, а плечі над зап’ястками. Підтримуйте ядро та витягніть одну руку вперед, а протилежну ногу назад, зберігаючи рівність тіла. Поверніть руку та ногу в початкове положення перед наступним повторенням. Зробіть 3-4 підходи по 5 повторень для кожної сторони.

Бічна планка 

Займіть позицію бічної планки, склавши ноги разом і тримаючи плечі на одній лінії з зап’ястями. Підніміть стегна вгору і вперед, напружте м'язи преса та затримайтеся на 20-30 секунд, після чого змініть сторону. Якщо важко утримувати звичайну позицію, спробуйте версію з зігнутими колінами для покращення сили опори.

Різкі рухи зі стрічкою 

Обв'яжіть стрічку опору навколо міцної балки та зробіть крок убік, щоб натягнути її. Тримайте стрічку обома руками та поставте ноги в широку стійку. Обертаючи стрічку вздовж тіла, зберігайте напруженим прес і згинайте косі м'язи. Виконайте 3-4 підходи по 15 повторень на кожну сторону.

РанішеOBOZ.UA розповів, яке тренування можна виконувати у 70 років.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader