Смачніший, ніж в найкращій кондитерській: Ярославський сказав, як приготувати ідеальний Наполеон
Смачніший, ніж в найкращій кондитерській: Ярославський сказав, як приготувати ідеальний Наполеон

Смачніший, ніж в найкращій кондитерській: Ярославський сказав, як приготувати ідеальний Наполеон

Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів свій простий рецепт. Обов'язкового спробуйте втілити його в життя.

Наполеон – покроковий рецепт

  • Час: 2 години
  • Порцій: 8

Інгредієнти на 8 коржів:
– 340 – 360 грамів борошна;
– 250 грамів масла 82,5%;
– 1 яйце;
– 140 грамів сметани 25%;
– 3 грами солі;
– 10 грамів коньяку.
Крем:
– 600 грамів молока;
– 200 грамів яєць;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 200 грамів білого шоколаду;
– 10 грамів желатину;
– 200 грамів масла 82,5%;
– 260 грамів згущеного молока.

Дивіться, як приготувати смачний Наполеон: відео

Приготування:

  1. Масло для коржів збийте зі сметаною та яйцями. Додайте сіль, коньяк та борошно. Швидко замісіть, накрийте плівкою та дайте постояти у холоді з пів годинки.
  2. Потім поділіть тісто на 8 коржів і розкачайте кожен на пергаменті, підпилюючи борошном. Проколіть виделкою і випікайте при 180 градусах до рум'яності.
  3. Тим часом приготуйте крем. У молоко додайте яйця, ванільний цукор і доведіть до 80 – 83 градусів. Суміш стає густою, але треба дуже уважно стежити, щоб не згорнулись яйця.
  4. Далі додайте білий шоколад і заздалегідь замочені пластинки желатину. Перемішайте і додайте масло, коли суміш охолоне десь до 40 градусів. Знову добре перемішайте і дайте охолодились 8 – 12 годин. Після цього збийте крем хвилин 10, додаючи згущене молоко.
  5. Кожен корж змажте кремом.️
  6. Останній можна прикрасити крихтою.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичнушарлотку з абрикосами.

Джерело матеріала
loader
loader