Ноутбук вагою 1 кг і 14 годин роботи від батареї: перший погляд на Acer TravelMate P6 14 AI
Ноутбук вагою 1 кг і 14 годин роботи від батареї: перший погляд на Acer TravelMate P6 14 AI

Ноутбук вагою 1 кг і 14 годин роботи від батареї: перший погляд на Acer TravelMate P6 14 AI

Acer завжди була однією з тих компаній, які випускали бюджетні, але при цьому якісні пристрої. Їхній TravelMate — одна з найбільш упізнаваних серій ноутбуків. Мій перший девайс був якраз із цієї лінійки, це було десь на початку нульових. Тоді 512 Мб оперативної пам’яті вважалося золотим стандартом, у всіх ноутбуках обов’язково були в наявності VGA і Ethernet-порти, набирали популярність процесори від Intel Core 2 Duo. Низьку ціну компенсувала слабка батарея і тачпад. Останній скоріше створював вигляд, ніж функціонував, а ще були слабкі петлі на кришці, які трималися від сили рік. Але свою основну функцію ноутбук виконував непогано, від роботи з ним у мене залишилися виключно позитивні відчуття.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Ноутбук вагою 1 кг і 14 годин роботи від батареї: перший погляд на Acer TravelMate P6 14 AI - Фото 1

На виставці IFA 2024 у мене в руках опинився останній ноутбук із серії TravelMate — Acer TravelMate P6 14 AI. За минулі 20 років, у ноутбуці змінилося все. З першого погляду по пристрою видно — це дійсно твій напарник у подорожах. Коли його береш у руки — вага практично не відчувається, тому я утримував його кінчиками пальців без зусиль. Його вага трохи менше кілограма, що робить його одним із найлегших ноутбуків у світі на сьогодні (Прим. автора: читачі, підкажіть, які моделі важать менше? Я відразу не зміг знайти).

Серце ноутбука — новий процесор Intel® Core Ultra (серія 2), про який, я впевнений, вже чули і встигли обговорити мало не всі. Віце-президент Intel на сцені IFA ледь не плакав від щастя, коли розповідав про нову лінійку, і, що це найбільш енергоефективний процесор за всю історію компанії. На жаль, я не зміг знайти його після виступу, щоб запитати, навіщо потрібно було чекати появи чіпів від ARM, щоб нарешті зробити по-справжньому щось нове.

11

Новий TravelMate P6 14 не обіцяє ті неймовірні 20-30 годин автономної роботи, як його колеги з інших серій Acer, або Dell XPS, але 14 годин це теж дуже добре, порівняно з тим, що було навіть торік, і з урахуванням ваги та габаритів. Сам корпус зроблений з вуглецевого волокна. На перший погляд, він міцний, не прогинається під сильним натисканням пальців, і відносно немазкий, тобто в майбутньому не повинен збирати відбитки пальців.

Екран хороший, але не вау. Вибачте, я розпещений OLED, і це не докір Acer, а проста констатація факту, що є екрани і кращі. У старшій версії ноутбука покупець отримає WQXGA+ (2880×1800) з максимальною яскравістю в 400 ніт, 100% покриттям простору RGB, і популярним нині бізнес-співвідношенням сторін 16:10. Кольори на ньому виглядають яскраво і соковито, для щоденної роботи більшості користувачів, найімовірніше, більшого і не потрібно.

Ноутбук вагою 1 кг і 14 годин роботи від батареї: перший погляд на Acer TravelMate P6 14 AI - Фото 4

В якості графічного процесора використовується Graphics Intel® Arc™ Graphics. Великих результатів від неї чекати не варто, і навряд чи цей ноутбук варто розглядати для купівлі тим, хто хоче в поїздках не тільки працювати, але ще й грати в ігри. Nitro V з RTX 4050, про реліз якого ми писали вчора, відмінно підійде для цих цілей. У білому корпусі він має просто розкішний вигляд!

Об’єм оперативної пам’яті, залежно від моделі, може досягати 32 Гб, обсяг жорсткого диска — до 1 Тб. Набір портів для такого малюка цілком пристойний — два Type-C з підтримкою Thunderbolt 4 (чого, до речі, бракує ARM-архітектурі!), два стандартних USB-порти Type-A 3.2, один HDMI 2.1 і Audio Jack.

111

Клавіатура працює тихо і плавно, клік від натискання ледь чути, хід клавіш комфортний для тривалого набору тексту, до тачпада відразу претензій теж не виникло. Єдине, що мене трохи збентежило, це, на перший погляд, слабенькі петлі. Кришка ноутбука «тягнеться» вниз, коли до закриття залишається близько 10 см. Тобто прикрити кришку, залишивши між нею і клавіатурою мінімальний зазор навряд чи вийде. Однак я можу зрозуміти логіку виробника, який на догоду малій вазі та красивій цифрі в 0.99 кг у маркетингових матеріалах не став обтяжувати петлі.

Ноутбук вагою 1 кг і 14 годин роботи від батареї: перший погляд на Acer TravelMate P6 14 AI - Фото 8

І найцікавіше — ціни. На європейському ринку ноутбуки надійдуть у продаж у січні 2025 року, стартова вартість від 1349 євро. Які будуть ціни в Україні і які конфігурації доступні поки невідомо. Упевнений, ця модель припаде до смаку багатьом користувачам, і шанувальники бренду і серії оцінять її по достоїнству. Особисто мені вона сподобалася.

Ах так, я в цьому матеріалі не написав ні слова про ШІ і Copilot +. Про них поки особливо нічого писати. Вибач, Microsoft.

Джерело матеріала
loader
loader