З'явився спосіб продовжити роботу акумулятора телефону, який розрядився
З'явився спосіб продовжити роботу акумулятора телефону, який розрядився

З'явився спосіб продовжити роботу акумулятора телефону, який розрядився

Літій-іонні батареї погіршуються з часом і циклами заряджання , і нерідкі випадки, коли добре використовуваний пристрій має менші проміжки між заряджаннями після двох-трьох років регулярного використання. Навіть зі старішою батареєю, скорочення активності, яка вимагає багато енергії, може забезпечити більше часу між заряджаннями.

Звичайні пропозиції, як-от зменшити яскравість екрана, уникати ігор, що інтенсивно використовують процесор, тримати телефон охолодженим або тимчасово перевести пристрій у режим польоту , щоб зменшити мережеву активність, можуть додати хвилин. Рекомендації щодо енергозбереження залежать від апаратного забезпечення та його системного програмного забезпечення, тому зверніться до свого виробника або оператора бездротового зв’язку, щоб отримати конкретні інструкції для пристроїв Android (включно з телефонами Pixel від Google і моделями Galaxy від Samsung ), а також для телефонів і планшетів Apple .

І Apple, і Google містять функцію, яка зменшує споживання енергії одним дотиком: режим низького енергоспоживання iOS або режим економії заряду акумулятора Android . (Назва залежить від пристроїв Android; наприклад, деякі телефони Samsung Galaxy можуть називатися « Режим енергозбереження ».)

Коли цю функцію ввімкнено, значок батареї стає жовтим, оскільки режим зменшує яскравість екрана, призупиняє певну мережеву активність (наприклад, резервне копіювання фото в Інтернеті) і обмежує такі дії додатків, як отримання пошти, автоматичне завантаження та інші функції спалювання батареї. Швидкість процесора також може знизитися, і, як наслідок, телефон може працювати повільніше.

Зображення
Торкніться опції «Акумулятор» на головному екрані налаштувань iPhone, щоб перейти до елементів керування для ручного ввімкнення режиму низького енергоспоживання, перевірки історії заряджання та пошуку іншої інформації про акумулятор.Кредит...Яблуко

Щоб знайти функцію зменшення енергоспоживання в iOS, відкрийте головний значок налаштувань телефону, виберіть «Акумулятор» і натисніть кнопку, щоб увімкнути режим. Режим низького енергоспоживання iPhone може ввімкнутися автоматично, коли заряд батареї розряджається, але ввімкнути його вручну — навіть після того, як ви щойно зарядилися — може допомогти отримати більше використання .

Зображення
Налаштування акумулятора Android відображають інформацію про споживання енергії телефоном і включають елементи керування енергозбереженням, щоб допомогти вам краще використовувати телефон між заряджаннями.Кредит...Google

У меню «Акумулятор» на багатьох телефонах Android можна вибрати між «Стандартним режимом енергозбереження» та «Екстремальним режимом енергозбереження» (для ще більшого енергозбереження) і встановити режим за розкладом.

Подивіться це

На більшості телефонів налаштування батареї включають інші функції, які допомагають побачити загальний стан батареї, що може вплинути на ваше рішення щодо оновлення пристроїв.

Зображення
Налаштування акумулятора Apple у програмному забезпеченні iOS пропонують більше інформації про те, які програми споживають найбільше енергії (і коли), а також про здатність акумулятора підтримувати заряд.Кредит...Яблуко

Екран налаштувань батареї iOS містить графіки, які показують рівень батареї та активність, а також список додатків, які споживають найбільше енергії. На екрані стану акумулятора та заряджання відображається максимальна ємність акумулятора; менше 100 відсотків означає менший час утримання заряду. Оптимізоване заряджання батареї , зазвичай увімкнене за замовчуванням, призначене для подовження терміну служби батареї шляхом скорочення часу, протягом якого вона повністю заряджена, що в кінцевому підсумку додає до 300–500 циклів заряджання , очікуваних від більшості батарей.

Зображення
Разом із функцією економії заряду акумулятора Android містить інші інструменти для визначення того, які програми споживають найбільше енергії, і діагностики проблем із зарядом акумулятора.Кредит...Google

Налаштування акумулятора Android включають екран використання, на якому показано, які програми споживають найбільше енергії, а також інструмент діагностики , який допоможе усунути проблеми з акумулятором. Якщо ввімкнено, налаштування Adaptive Battery аналізує використання телефону та регулює, скільки енергії можуть використовувати програми.

Допоможіть

Якщо акумулятор вашого телефону розрядився, і ви ще не можете оновити його, купівля зовнішнього акумулятора допоможе вам прожити весь день. Вони бувають будь-яких форм і розмірів, і після того, як ви зарядите зовнішню батарею, просто підключіть до неї свій телефон, щоб отримати більше заряду.

Ціни на портативні блоки живлення коливаються, але зазвичай вони коштують від 50 до 75 доларів США за моделі, які можуть перезаряджати телефон щонайменше три рази між власними заряджаннями. Wirecutter , сайт оглядів продуктів, який належить The New York Times, містить рекомендації , які включають Belkin BoostCharge Plus 10K .

Зображення
Зовнішні батареї бувають різних розмірів і навіть можуть бути вбудовані в чохол для телефону, як Mophie Juice Pack від Zagg для iPhone 15 та інших моделей.Кредит...ZAGG, Inc.

Кілька компаній, наприклад Zagg і ZeroLemon , також виробляють невеликі портативні бездротові зарядні пристрої та чохли для телефонів, які служать резервними акумуляторами. Ціни коливаються приблизно від 30 до 100 доларів.

Замініть його

Якщо ви вирішите залишити свій поточний телефон, можна замінити батарею. Зверніться до виробника щодо авторизованого ремонту, особливо якщо у вас є розширена гарантія або страхування телефону. На веб-сайті Apple є інформація про обслуговування акумулятора iPhone , як і на сайті Google для телефонів Pixel і на сайті Samsung для пристроїв Galaxy .

Якщо гарантія на ваш телефон закінчилася, такі заклади, як Best Buy , Staples або uBreakiFix, можуть замінити батареї, іноді поки ви чекаєте, менш ніж за 100 доларів США.

Зображення
Якщо ви налаштовані зробити це самостійно, ви можете знайти посібники із заміни акумулятора на сайтах технічного ремонту, як-от iFixit.Кредит...iFixit

Якщо у вас дійсно обмежений бюджет і ви бажаєте пригод, завжди є підхід «зроби сам». На сайті технічного ремонту iFixit є ілюстровані посібники із заміни батареї для багатьох моделей телефонів , а також інші відеоролики щодо ремонту в Інтернеті. Спершу створіть резервну копію свого телефону , продовжуйте на свій страх і ризик і будьте обережні — або вам все одно доведеться оновити.

Джерело матеріала
loader
loader