Про корисні функції сучасних кондиціонерів розповідає компанія «Кондиціонери України»
Про корисні функції сучасних кондиціонерів розповідає компанія «Кондиціонери України»

Про корисні функції сучасних кондиціонерів розповідає компанія «Кондиціонери України»

Сучасні побутові кондиціонери від компанії «Кондиціонери України» можуть охолоджувати та обігрівати повітря, осушувати його й активізувати циркуляцію по приміщенню без зміни температури. Це основні, базові режими, доступні в будь-якому кондиціонері, який можна сьогодні купити. Багато додатковий функцій також є загальними для всіх сучасних спліт-систем. Наприклад, поширеною є функція I feel (або Follow Me, в залежності від бренду) – регулювання температури відповідно до показань датчика, вбудованого в пульт дистанційного керування. Також у всіх моделях доступні функції самодіагностики, авторестарту (запуск зі збереженням налаштувань після відключення енергії). Але є окремі серії кондиціонерів з більш рідкісними функціями. Пропонуємо познайомитися з деякими з них.

Інтелектуальне регулювання вологості повітря

Ця функція реалізована в лінійці Ururu-Sarara бренду Daikin завдяки наявності в конструкції касети з пористою структурою. У режимі Sarara вона абсорбує надлишкову вологу з повітря. Якщо датчики сигналізують, що повітря в приміщенні стало занадто сухим, активізується режим Ururu, і ця волога витрачається на зволоження.

Функція провітрювання

Користувачі часто змішують функції вентиляції та провітрювання. Чим вони відрізняються? У першому випадку вентилятор, вбудований у корпус кондиціонера, просто рециркулює повітря у приміщенні без підмішування свіжого, створюється ефект вітерця та відчуття свіжості. Це один з базових режимів, доступних у всіх моделях. Функція провітрювання, або підмішування свіжого повітря з вулиці, доступна у низці кондиціонерів TCL (FreshIN), Midea (OxygenFresh) і ще в деяких. Оскільки кондиціонер рекомендується експлуатувати при закритих вікнах, концентрація кисню в повітрі поступово знижується, а концентрація вуглекислого газу зростає, для нормалізації газового складу повітря необхідно періодично організовувати провітрювання. Якщо купити кондиціонери з функцією підмішування та очищення вуличного повітря, можна забезпечити приплив кисню без втрат прохолоди або тепла.

Захист від обдування

Захист людей від обдування струменем повітря в різних моделях кондиціонерів реалізована по-різному:

  • функція теплого старту (захисту від холодного обдування) відноситься до числа базових. Суть у тому, що в режимі обігріву спочатку активується компресор, і тільки після нагрівання теплообмінника внутрішнього блоку до комфортної температури включається вентилятор, який переміщує тепле повітря по кімнаті;
  • деякі виробники розробили та впровадили інтелектуальний алгоритм управління положенням жалюзі з урахуванням даних, отриманих від датчиків присутності. Дефлектори автоматично направляють холодний повітряний струмінь так, щоб він оминав людей стороною;
  • найбільш передовим рішенням вважається технологія розсіювання повітряного потоку BreezeleSS в кондиціонерах Midea або WindFree в Samsung. Потік проходить через панелі з мікроперфорацією та розбивається на безліч тонких струменів, за рахунок чого обдув виходить м'яким, делікатним.

Кліматична техніка постійно вдосконалюється, пояснюють фахівці «Кондиціонери України». Так, можна купити кондиціонери Majesty від Cooper&Hunter, в яких мікроклімат регулює штучний інтелект. Він аналізує багато параметрів та адаптує налаштування кондиціонера відповідно до результатів цього аналізу.

Джерело матеріала
loader
loader