Зеленський провів "тривалу й змістовну" телефону розмову з Макроном: про що говорили
Зеленський провів "тривалу й змістовну" телефону розмову з Макроном: про що говорили

Зеленський провів "тривалу й змістовну" телефону розмову з Макроном: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський у ніч на 6 вересня провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. За визначенням українського лідера, це була "тривала й змістовна телефонна розмова".

Про це повідомив сам Володимир Зеленський. Він зазначив, що привітав Еммануеля Макрона з призначенням нового прем’єра країни Мішеля Барньє.

Президент Франції Макрон прийняв відставку свого прем'єра Габріеля Атталя та його уряду ще у липні. З того часу Франціяперебувала в очікуванні рішення Макрона щодо нового прем’єра.

Окрім призначення Барньє, президенти говорили і на інші теми. Зокрема, лідер Франції висловив співчуття українському народові у звʼязку з російськими ударами по Львову, Полтаві та інших містах і громадах.

Напередодні засідання у форматі "Рамштайн" Макрон і Зеленський обговорили продовження оборонної співпраці та підготовку нового пакета допомоги від Франції.

"Володимир Зеленський передав основні потреби України, зокрема в засобах ППО, РЕБ, бронетехніці та артилерії. Глава української держави наголосив на необхідності отримати від країн-партнерів дозвіл і засоби для ударів по місцях базування носіїв КАБів", – зазначили в Офісі президента.

Також президенти узгодили наступні контакти, зокрема "щодо реалізації двосторонньої безпекової угоди й механізму Ukraine Security Compact". Останній об’єднує всі країни, що підписали угоди у сфері безпеки з Україною.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Макрон розглядав кілька кандидатур на посаду прем'єр-міністра, підшукуючи людину з достатньою підтримкою в парламенті.

А тим часом ультраліва партія La France insoumise ініціювала процедуру імпічменту Макрону через його відмову призначати прем'єркой кандидатку від блоку лівих партій Люсі Касте.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader