"Максимум одна черга": експерт спрогнозував, коли в Україні стане менше відключень
"Максимум одна черга": експерт спрогнозував, коли в Україні стане менше відключень

"Максимум одна черга": експерт спрогнозував, коли в Україні стане менше відключень

Фахівець з енергетики Олександр Харченко розповів, що застосування лише однієї черги нині пов’язане з погодою. Однак є ще два фактори, які дозволять давати українцям більше електроенергії вже найближчим часом.

Вже наступний тиждень може пройти в Україні майже без відключень світла. Про це в ефірі телеканалу "Київ" 5 вересня заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Він пояснив, що на відключення електроенергії наступного тижня вплинуть два фактори: відновлення високовольтних мереж, яке має завершитись до вихідних, та відновлення енергоблоків після атак ЗС РФ.

"Я сподіваюсь, що наступного тижня в нас буде максимум одна черга відключень. За такої ж погоди, як ми зараз маємо, чи схожої. А можливо, в певні дні й не буде відключень взагалі", — зазначив експерт.

Він додав, що така ситуація буде за умови, якщо не буде аварій в енергосистемі або ударів ЗС РФ по енергооб’єктах.

5 вересня — з мінімальними відключеннями: чому

В НЕК "Укренерго" заявили, що впродовж доби 5 вересня в усіх областях застосовуватимуть одну чергу відключень. Живлення критичної інфраструктури при цьому не обмежують.

Харченко пояснив, що причиною стала погода. З його слів, через комфортну температуру українці не вмикають ані кондиціонери, ані обігрівачі, тому рівень споживання світла знизився.

Графіки відключень

Перевірити, коли будуть відключення світла, можна залежно від регіону:

Нагадаємо, у ЗМІ опублікували топ найкращих зарядних станцій для дому ємністю 1 кВт на годину, які коштують не дорожче 35 тисяч гривень.

Мешканці столиці можуть перевіряти графіки відключень через застосунок "Київ Цифровий". Можна налаштувати програму так, щоб навіть отримувати сповіщення від "Укренерго".

Теги за темою
електроенергія
Джерело матеріала
loader
loader