Бабагануш з баклажанів: смачна сезонна закуска замість магазинних намазок
Бабагануш з баклажанів: смачна сезонна закуска замість магазинних намазок

Бабагануш з баклажанів: смачна сезонна закуска замість магазинних намазок

Ідея приготування бабаганушу з баклажанів опублікована на сторінці фудблогерки mariiam foodblog в Instagram.

Бабагануш з баклажанів: смачна сезонна закуска замість магазинних намазок

Інгредієнти:

  • баклажани середні – 3 шт.
  • часник – 1 головка
  • крем-сир (можна замінити на сметану або натуральний йогурт) – 2 ст.л.
  • лимонний сік
  • спеції: сіль, перець, копчена паприка, трішки кумину

Спосіб приготування:

Бабагануш з баклажанів: смачна сезонна закуска замість магазинних намазок

1. Баклажани запікати за температури 220 градусів 30 хвилин.

2. Охолодити і загорнути в харчову плівку.

Бабагануш з баклажанів: смачна сезонна закуска замість магазинних намазок

3. Відрізати кінчик баклажану і вичавити серцевину.

Бабагануш з баклажанів: смачна сезонна закуска замість магазинних намазок

4. Збити її блендером або розтовкти вилкою.

5. Додати запечений часник, крем-сир, лимонний сік, спеції.

6. Подавати з грінками.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані баклажани з гострим перцем
  • Баклажани з соєвим соусом
  • Мариновані баклажани за 5 хвилин
Джерело матеріала
loader
loader