20-відсоткова надбавка до пенсії: хто отримає до кінця 2024 року
20-відсоткова надбавка до пенсії: хто отримає до кінця 2024 року

20-відсоткова надбавка до пенсії: хто отримає до кінця 2024 року

До кінця 2024 року деякі українські пенсіонери можуть отримати значну надбавку до своєї виплати. Ця можливість відкрита для тих, хто перебереться до гірських населених пунктів. Деталі викладено у Законі України "Про статус гірських населених пунктів".

Згідно з українським законодавством, мешканці населених пунктів, які офіційно мають статус гірських, можуть отримувати надбавки до пенсії у розмірі 20%. Така ж можливість представлена ​​і пенсіонерам з-поміж ВПО, які переїдуть до гірських населених пунктів.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Зазначається, що доплата до пенсії виплачується за умови проживання у населених пунктах, де існують проблеми із соціально-побутовим обслуговуванням, доступністю транспорту та сферою застосування праці.

Надбавка мешканцям гірських населених пунктів розраховується індивідуально та становить 20% від основного пенсійного забезпечення. Наприклад, якщо пенсія складає 4000 гривень, то надбавка – 800 гривень.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Для отримання такої надбавки необхідно мати посвідчення, що підтверджує проживання у гірській місцевості. Цей документ оформляється через місцеву владу чи ЦНАП.

Якщо надбавку планує отримувати пенсіонер-переселенець, йому додатково необхідно мати довідку ВПО.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам виплачуватимуть щомісячну допомогу: хто і на яку суму може претендувати.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader
loader