Термін спливає: До українців терміново звернулися щодо передачі даних лічильників газу
Термін спливає: До українців терміново звернулися щодо передачі даних лічильників газу

Термін спливає: До українців терміново звернулися щодо передачі даних лічильників газу

Газівники закликають українців не забувати про своєчасну передачу показань газових лічильників. Як нагадує ГазПравда 4 вересня, це варто робити щомісяця з 1 по 5 число, щоб отримувати актуальні дані в квитанціях.

У разі несвоєчасної передачі показань, платіжки нараховуватимуться за середніми даними, які можуть перевищувати реальне споживання. Важливо зазначити, що сервіс 104ua більше не функціонує. Натомість споживачам пропонується використовувати нові сервіси: особистий кабінет Газмережі, сайт чи чат-бот GASUA, або звертатися до локального оператора газорозподільних мереж. Також можна передати показання, зателефонувавши на гарячу лінію Нафтогазу або відправивши СМС на номер 4647.

Термін спливає: До українців терміново звернулися щодо передачі даних лічильників газу - Фото 1

Газівники наголошують на необхідності передачі показань навіть за відсутності споживання газу чи тимчасового непроживання в помешканні. У такому випадку слід надсилати незмінні дані, щоб уникнути нарахування боргу за "планове щомісячне споживання".

Термін спливає: До українців терміново звернулися щодо передачі даних лічильників газу - Фото 2

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" рекомендує передавати показання з 28 числа попереднього місяця для ефективнішої обробки даних. Це можна зробити через особистий кабінет на сайті компанії або за допомогою чат-бота GASUA у Viber та Telegram.

Термін спливає: До українців терміново звернулися щодо передачі даних лічильників газу - Фото 3

Варто нагадати, що ціни на природний газ залишаться незмінними щонайменше до кінця квітня 2025 року згідно з рішенням Кабінету міністрів. Для населення вартість газу становитиме 7,96 грн за кубометр. Нафтогаз України постачає газ 98% українських домогосподарств, що складає близько 12 мільйонів споживачів.

Нагадаємо, ціни на автогаз не припиняють зростання: як АЗС змінили вартість бензину та дизелю.

Теги за темою
Нафтогаз
Джерело матеріала
loader
loader