Не гіркий і в міру пікантний: рецепт маринованої цибулі, яка зробить будь-який салат ідеальним
Не гіркий і в міру пікантний: рецепт маринованої цибулі, яка зробить будь-який салат ідеальним

Не гіркий і в міру пікантний: рецепт маринованої цибулі, яка зробить будь-який салат ідеальним

Мало хто може уявити подачу оселедця або м'яса без маринованої цибулі. Цей продукт немовби завершує смак страви.

Щоб приготувати його вдома, потрібно виділити буквально пару хвилин і доступні інгредієнти.

Маринована цибуля, фото sovkusom
Маринована цибуля, фото sovkusom

Маринована цибуля в банках не гірка, в міру пекуча і не перебиває смак інших продуктів. У холоді така заготівля чудово зберігається до 2-3 місяців.

Інгредієнти:

  • Цибуля 1,8 кг
  • Буряк 2 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Насіння кропу 3 ч. л.
  • Сіль 4,5 ч. л.
  • Оцет 210 мл
  • Вода до смаку

Як приготувати:

Очистіть цибулю від лушпиння і викладіть в друшляк. Промийте овоч під проточною водою. Наріжте його кільцями середньої величини. Подрібніть на тертці буряки і викладіть в окрему тарілку.

Візьміть чисту суху банку і покладіть на дно лавровий лист. Потім всипте по чайній ложці кропу сушеного в кожну банку.

Далі відправте кілька столових ложок буряка, а зверху викладіть підготовлену цибулю. І так аж до верху.

Наприкінці додайте ще трохи буряків і всипте по 1,5 чайної ложки солі. Залийте заготовку оцтом (70 мл на кожну банку) та холодною водою.

Струсіть банку, щоб все добре перемішалося. Закрийте мариновану цибулю будь-якою кришкою і зберігайте у холодильнику чи льоху. До вживання закуска буде готова вже за 3 дні.

Маринована цибуля, фото sovkusom
Маринована цибуля, фото sovkusom

Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.

Джерело матеріала
loader