Для багатьох людей банани є невід’ємною частиною раціону, тому дуже важливо, щоб вони завжди були у холодильнику. Але, термін зберігання бананів зазвичай досить короткий – лише 2-3 дні, якщо купувати їх вже жовтими.
Якщо ж купувати банани ще зеленими, то вони лежатимуть у холодильнику на декілька днів довше. Але, в такому випадку існує ризик, що вони зовсім не дозріють. Ніжна шкірка бананів легко пошкоджується, що може вплинути на якість плодів усередині та скоротити термін їх служби. Де тримати банани, щоб вони були свіжими більше 10 днів, розбирався Express.
Кейт Холл, гуру їжі та засновник The Full Freezer, стверджує, що такий метод дійсно існує. Коли банани досягнуть ідеального відтінку, просто приберіть їх у холодильник подалі від інших фруктів. Вона також радить заморожувати банани. Просто зніміть з них шкірку, наріжте не зручні шматки та зберігайте у плівці у морозильній камері. Заморожені банани можна використовувати для виготовлення десертів та смузі.
А ось Сара Брайден, професійний пекар і шеф-кухар, розповіла, як правило повинні дозрівати зелені банани. Для цього їх слід покласти у пакет и просто трішки зачекати. Гази, що містяться в цьому фрукті, самостійно зроблять всю справу. А коли банани дозріли, зніміть пакет та перекладіть їх у холодильник. Там вони вбережуться від почорніння.
На OBOZ.UA є багато рецептів з використанням бананів:
- Банановий рулет
- Банановий смузі
- Банановий торт