Несподівані переваги від вживання гарбузових спагеті: наукові факти
Несподівані переваги від вживання гарбузових спагеті: наукові факти

Несподівані переваги від вживання гарбузових спагеті: наукові факти

З наближенням холодів, супермаркети наповнюються новими сезонними продуктами. І хоча багато хто захоплюється прянощами, варто звернути увагу також на інші осінні дари природи, які варто включити в свій раціон.

Одним із найпопулярніших продуктів цього сезону є гарбуз. Його багатий смак і різноманітність у приготуванні роблять його чудовим вибором як альтернативу макаронам. За словами eatthis.com, кабачок можна фарширувати овочами, сиром або запікати з невеликою кількістю оливкової олії та солі.

Проте найбільша його перевага — це не тільки смакові якості, але й багатий склад поживних речовин. Дізнайтеся більше про користь спагеті з гарбуза.

Сприяє зміцненню кісток

Збереження здоров’я кісток не залежить виключно від молочних продуктів. Спагеті з гарбуза також може зіграти значну роль у профілактиці переломів. У кожній чашці цього овоча міститься 32,6 міліграма кальцію, що робить його чудовим джерелом цього важливого мінералу. Дослідження, опубліковане в The BMJ у 2015 році, показало, що підвищене вживання кальцію з їжею збільшило щільність кісток на 1,8% у п’яти різних частинах тіла в осіб старше 50 років.

Знижує ймовірність розвитку раку товстої кишки

В одній чашці цього овоча міститься 2,17 грама клітковини, що складає близько 8% від добової норми для жінок. Дослідження, проведене в 2015 році та опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, виявило, що збільшення кількості клітковини у раціоні значно знижує ризик дистальної колоректальної аденоми.

Може поліпшити ефективність тренувань

Замість того, щоб покладатися на протеїнові батончики чи солодкі напої для підвищення продуктивності під час тренувань, спробуйте включити до свого раціону спагеті з гарбуза.

Цей овоч є відмінним джерелом магнію, необхідного для підвищення витривалості, оскільки на кожну чашку припадає 17 міліграмів цього мінералу. Дослідження 2014 року, опубліковане в PLOS One, показало, що вживання добавок магнію сприяє підвищенню рівня глюкози в крові, що допомагає підтримувати енергію під час тренувань.

Допомагає регулювати артеріальний тиск

Проблеми з високим кров’яним тиском є поширеними серед дорослого населення, проте додавання спагеті з гарбуза у ваш раціон може допомогти його контролювати.

Цей овоч містить 177 міліграмів калію на чашку, що сприяє зниженню артеріального тиску. Згідно з дослідженням 2013 року, опублікованого в The BMJ, збільшення кількості калію в раціоні допомогло знизити артеріальний тиск і зменшити ризик інсульту на 24%.

Зміцнює імунну систему

Якщо ви хочете захистити себе від застуд та інфекцій під час зими, включіть до свого харчування гарбуз, багатий на вітамін С.

В одній чашці цього овоча міститься 5,27 міліграма вітаміну С. Дослідження, проведене BMJ Global Health, підтвердило, що цей вітамін допомагає знизити ризик і тривалість інфекцій верхніх дихальних шляхів.

Раніше OBOZ.UA опублікував переваги соку селери.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader