Шеф-кухар розкрив таємницю: яку просту страву обожнювала королева Єлизавета II
Шеф-кухар розкрив таємницю: яку просту страву обожнювала королева Єлизавета II

Шеф-кухар розкрив таємницю: яку просту страву обожнювала королева Єлизавета II

Ними вона обожнювала ласувати на післяобідній час. Колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді розповів про улюблені смаколики її Величності.

Чим любила ласувати Єлизавета II

Не секрет, що монархиня любила пити післяобідній чай, ласуючи солоними та солодкими стравами, включаючи булочки до шоколадного бісквітного торта. І це містило в собі один особливий бутерброд, який вона любила їсти з дитинства. Традиція пити післяобідній чай є настільки ж квінтесенцією англійської культури, наскільки це можливо, і зазвичай відбувається між 15:30 і 17:00,
– зазначили у виданні.

Колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді, який працював на королівську сім'ю протягом 15 років, в одному зі своїх відео на YouTube розповів про один з улюблених післяобідніх смаколиків королеви – пенні з джемом.

"Королеві подавали пенні з джемом в дитячій кімнаті, коли вона була маленькою дівчинкою, і з того часу вона їла їх на післяобідній чай. Прості, просто хліб і джем з невеликою кількістю масла – зазвичай полуничний джем. Ми робили джем у замку Балморал з чудової шотландської полуниці з наших садів", – розповів шеф-кухар.

Королева також дуже любила бутерброд з огірком. Проте, як розповідає МакГрейді, його приготування вимагало особливих зусиль.

Він чистив м'якуш огірка картоплечисткою, аж до водянистого насіння, замість масла він використовував вершковий сир та додавав свічу м'яту. В кінці він накладав слайси огірка.

Хоч королева насолоджувалася й іншими ласощами під час післяобіднього чаю, відсутність булочок все ж було неповноцінним прийомом їжі. Коли її Величність їла булочки, то спочатку намазувала на них джем, а потім додавала трішки вершків.

"Вона завжди пила післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви це була п'ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок", – поділився МакГрейді.

Теги за темою
Люди
Джерело матеріала
loader
loader