Міноборони допустило до постачання БТР «Хорунжий»
Міноборони допустило до постачання БТР «Хорунжий»

Міноборони допустило до постачання БТР «Хорунжий»

Міністерство оборони України кодифікувало БТР «Хорунжий», який тепер може поставлятися до ЗСУ. Цей бронетранспортер від вітчизняної компанії «Практика» є суттєво переробленим БТР-60. Машина відрізняється іншою компоновкою – з двигуном, розташованим спереду та десантним відділенням ззаду.

Для посадки-висадки бійців встановлена зручна відкидні двері (апарель) у кормі. Мотор є сучасним турбодизельним агрегатом потужністю 330 к. с., що розганяє машину до 80 км/год. Запас ходу складає 500 км.

Міноборони допустило до постачання БТР «Хорунжий» - Фото 1

Бронекорпус зварений із надміцної фінської сталі та витримує обстріл бронебійними кулями 7,62 мм, а лобова броня – й великокаліберними (12,7 мм), причому з дистанції 10 м. Що ж до протимінного захисту, то «Хорунжий» обладнаний спеціальними сидіннями (без жорсткого кріплення з підлогою) та витримує підрив до 6 кг у тротиловому еквіваленті. Машина укомплектована кондиціонером, генератором, системою відеоспостереження.

«Хорунжий» може поставлятися у шести різних виконаннях: лінійного БТР, транспортера особового складу, санітарно-евакуаційного, ремонтно-евакуаційного, командно-штабного та самохідного міномету.

Міноборони допустило до постачання БТР «Хорунжий» - Фото 2

КШМ на базі БТР “Хорунжий” на військовому параді у Києві, серпень 2021 р.

Міноборони допустило до постачання БТР «Хорунжий» - Фото 3

Джерело матеріала
loader
loader