Хек – ідеальна риба для запікання, а також її можна тушкувати, смажити та готувати з соусами та овочами. Дуже важливо – вибрати свіжу та якісну рибу.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної тушкованої риби з овочами та томатною пастою.
Інгредієнти:
- 3-4 тушки хека
- 1 цибуля
- 1-2 моркви
- солодкий перець
- 180 мл. томатної пасти
- спеції для риби
- сіль
- вода
Спосіб приготування:
1. Рибу помийте, зріжте плавці та поріжте рибу на шматки.
2. Овочі теж наріжте. Спочатку обсмажте цибулю, потім додайте моркву та обсмажте ще 5-7 хвилин. Додайте томатну пасту, солодкий перець, спеції, сіль і добре перемішуємо.
3. Викладіть рибу до овочів і залийте гарячою водою (вода повинна майже покривати рибу). Накрийте кришкою та готуйте 15-20 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Смажений хек
- Юшка з хека
- Заливний хек у томаті