Huawei обігнала Samsung за обсягом продажу складаних смартфонів
Huawei обігнала Samsung за обсягом продажу складаних смартфонів

Huawei обігнала Samsung за обсягом продажу складаних смартфонів

Дані за другий квартал 2024 року показали, як змінився ринок складаних смартфонів і які виробники залишилися в плюсі.

Аналітики TechInsights проаналізували стан ринку складаних смартфонів у другому кварталі 2024 року та порівняли отримані результати з аналогічним періодом 2023 року. Виявилося, що колишній лідер ринку — Samsung — втратив перше місце, поступившись китайській Huawei.

Зараз Huawei є домінуючим гравцем на ринку складаних пристроїв. У другому кварталі 2024 року результати китайського виробника техніки зросли на 229% у річному обчисленні. Це дозволило Huawei випередити Samsung і стати лідером ринку в категорії складаних пристроїв. Результати показують, що китайський гігант швидко відновлюється після того, як через обмеження США компанія в минулому році втратила свої позиції.

TechInsights.jpg (91 KB)

За даними PhoneArena, Huawei пощастило, що Азіатсько-Тихоокеанський регіон став найбільшим драйвером зростання ринку складаних пристроїв у другому кварталі 2024 року. Samsung опустилася на друге місце з посереднім темпом зростання лише у 5%. Південнокорейський гігант, як і раніше, має міцні позиції в Північній Америці, одному з найприбутковіших ринків смартфонів.

Показники за третій квартал навряд чи будуть кращими, оскільки попит на складані пристрої Samsung, схоже, йде на спад. Нещодавно надані інсайдером цифри показують, що не так багато людей купили останні складані новинки бренду Galaxy Z Fold6 і Flip6.

Після раннього старту та п'яти років домінування Samsung насилу встигає за конкурентами, і за таких темпів компанію можуть перевершити Transsion Holdings та Honor, які займають четверте та сьоме місця у списку відповідно. Темпи їх зростання вражають: Transsion — 3150%, Honor — 423%.

Повертаючись до таблиці лідерів, Vivo стала третім за величиною гравцем у другому кварталі 2024 року, але, незважаючи на зростання 83%, вона втратила невелику частину ринку. Складані пристрої у форматі книжок у фаворі у більшості покупців, і Huawei домінує у цій категорії. Samsung здобула невелику перемогу у вигляді більшості відвантажених розкладачок.

Джерело матеріала
loader
loader