Дорога у військо буде закрита: з якими хворобами не візьме ТЦК
Дорога у військо буде закрита: з якими хворобами не візьме ТЦК

Дорога у військо буде закрита: з якими хворобами не візьме ТЦК

Під час загальної мобілізації в Україні, яка була оголошена після повномасштабного вторгнення росії, чоловіків з певними захворюваннями не призивають на військову службу. Фізичні навантаження у військових є значними, і для виконання завдань потрібне відмінне здоров'я.

Медики з "Інституту вивчення вен" кажуть, що будь-які судинні захворювання, такі як варикоз, можуть суттєво знизити боєздатність і загрожувати життю та здоров'ю військовослужбовця.

ВЛК. Фото: скрін youtube
ВЛК. Фото: скрін youtube

Згідно з військово-лікарською експертизою, до служби допускаються лише ті, хто не має порушень кровообігу та функцій. Зокрема, такі хвороби як флебіт, тромбофлебіт, тромбоз, варикозне розширення вен, посттромботичний синдром роблять призовників непридатними до служби у мирний час і обмежено придатними в воєнний.

З 4 травня статус "обмежено придатний" скасовано. Щоб отримати відстрочку від мобілізації через стан здоров'я, потрібно звернутися до територіального центру комплектування з документами, що підтверджують право на відстрочку.

ВЛК. Фото: imagedeliveryt
ВЛК. Фото: imagedeliveryt

Рішення про надання відстрочки ухвалює призовна комісія, і у разі відмови його можна оскаржити в суді. Важливо знати, що відстрочка не звільняє остаточно від військового обов'язку, а лише переносить його виконання на певний час.

"Армійські умови не дають змоги дотримуватись відповідного режиму навантажень людям із проявами хвороб вен", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо,скільки штрафів за неявку в ТЦК можуть отримати чоловіки: і це лише початок

Крім того, Знай.ua повідомляв, штамп "невійськовозобов’язаний" більше не рятує: юрист пояснив, чому він втратив силу

Джерело матеріала
loader
loader